• home
 • video
 • pas verschenen

  Orlando Sa krijgt strafvermindering na disciplinaire soap

  Sa kreeg op de derde speeldag een rode kaart.

  Standard-speler Orlando Sa wordt uiteindelijk twee in plaats van drie speeldagen geschorst voor natrappen op Steven De Petter. Dat heeft de Geschillencommissie van de KBVB beslist na een disciplinaire soap van twee weken.

  Sa werd op de derde speeldag uitgesloten na een tussenkomst van de videoscheidsrechter. In de blessuretijd van de match tegen STVV trapte de Portugees na met een trap achter het steunbeen naar Steven De Petter. Scheidsrechter Alexandre Boucaut had de fase niet gezien, maar werd aangemaand de beelden te bekijken. Boucaut haalde op basis daarvan de rode kaart boven.

  In eerste aanleg werd Sa geschorst voor drie speeldagen, maar Standard tekende beroep aan. De club haalde zwaar uit naar de KBVB en het Bondsparket en beweerde dat er informatie werd achtergehouden, waaronder het volledige VAR-reglement.

  Uiteindelijk heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond nu een uitspraak gedaan. De Portugese aanvaller wordt twee in plaats van drie speeldagen geschorst en krijgt een boete van 800 euro opgelegd.

  Behoudens nieuwe procedures mist Orlando Sa de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (10 september) en de verplaatsing naar KAS Eupen (17 september).