• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin, Mollema en Poels voeren Nederlandse WK-selectie aan

  Dumoulin, Mollema en Poels: de 3 troeven van de Nederlandse ploeg.

  Nederland trekt met een hoop kopmannen naar het WK wielrennen in Bergen. Tom Dumoulin zal de dubbel tijdrit-wegrit voor zijn rekening nemen. Voor de wegrit moet hij het kopmanschap delen met Bauke Mollema en Wout Poels.

  Nederland wacht al sinds 1985 (Joop Zoetemelk) op een wereldtitel op de weg bij de mannen. Maar bondscoach Thorwald Veneberg heeft er goeie hoop op dat zijn selectie voor Bergen daar komaf mee kan maken.

  De grootste kanshebber is wellicht Tom Dumoulin, die dit jaar niet alleen de Giro won maar in de BinckBank Tour bewees nog altijd in vorm te zijn. Dumoulin kan de eerste renner worden die wereldkampioen wordt in de tijdrit én de wegrit.

  De andere kopmannen bij Nederland zijn Wout Poels en Bauke Mollema. Met ook nog Niki Terpstra, Lars Boom, Dylan van Baarle, Jos van Emden, Sebastian Langeveld en Koen de Kort zit Nederland niet verlegen om schaduwkopmannen.

  "We hebben een heel sterke selectie", vindt Veneberg. "Al onze renners zijn aanvallers. Het gehele niveau van de Nederlandse mannen groeit ieder jaar. Ik zie ons steeds een stap dichter bij een titel komen. Dan heb ik het ook over de tijdrit."