• home
 • video
 • pas verschenen

  Diego Capel zwaait na amper een seizoen Anderlecht al uit

  "Liefde van fans was mooier dan de titel."

  Diego Capel is niet langer een speler van Anderlecht. De Spaanse vleugelaanvaller heeft met een boodschap op Twitter zijn afscheid aangekondigd. Naar welke club hij nu trekt, is niet duidelijk. "Ik zal me altijd een van jullie voelen."

  Herman Van Holsbeeck had vorige maand al aangegeven dat Capel en Harbaoui de enige spelers waren die Anderlecht deze transferperiode nog mochten verlaten. De Spanjaard heeft dat advies nu ook ter harte genomen.

  Na een seizoen is zijn avontuur in Brussel voorbij. Het is voorlopig niet duidelijk waar zijn toekomst ligt. Wellicht heeft de Spanjaard zijn contract bij RSCA laten ontbinden.

  In een brief op Twitter nam hij afscheid van de fans van paars-wit. "Ik tekende vorig jaar bij Anderlecht in de wetenschap dat het de club zou kunnen zijn waar ik mijn eerste titel zou kunnen vieren. Ik kende de grootsheid van de club en wist dat we na drie jaar opnieuw kampioen moesten worden. Ik ging ervan uit dat de titel het beste was dat ik in Brussel zou kunnen beleven", aldus de 29-jarige Capel.

  "Vandaag kan ik zeggen dat ik me vergist heb. Ik ben erg trots dat deze titel op mijn palmares prijkt, maar dat vergaat in het niets met de liefde die ik voelde van de supporters. Daardoor zal ik me altijd één van jullie voelen."

  De afscheidsbrief van Capel