• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Ik weet dat er zondag naar mij gekeken wordt"

  Kevin De Bruyne zet zijn handtekening voor een jonge fan.

  0 / 0
  Kevin De Bruyne wordt zondag wellicht de man om de Griekse defensie open te breken. "Ik voel me goed. Ik heb een langere vakantie achter de rug", vertelt de Rode Duivel.

  "Ik probeer altijd mijn ding te doen"

  Zondag gaan de Rode Duivels op zoek naar de 3 punten in en tegen Griekenland. In de heenmatch (1-1) was Kevin De Bruyne er niet bij, in Athene staat hij wel op het terrein tegen de stugge Grieken. Breekt hij de defensie open?

  "Ik probeer altijd mijn ding te doen Ik weet dat er naar mij gekeken wordt om kansen te creëren", antwoordt De Bruyne voor onze micro. "Misschien komen de Grieken in eigen huis iets aanvallender voor de dag, al denk ik persoonlijk van niet."

  "We zullen wel zien. We gaan proberen om 6 op 6 te pakken, dan zijn we zo goed als zeker geplaatst voor het WK in Rusland."

  "Gibraltar wordt een voorbereiding"

  "In Griekenland mogen we ons aan een warm onthaal verwachten. Dat wordt niet makkelijk. Daarom wordt de match van donderdag tegen Gibraltar een goede voorbereiding voor zondag", gaat Kevin De Bruyne voort.

  "Voor sommige internationals wordt het een kans om wedstrijdminuten te maken. Niet iedereen heeft deze zomer al veel gespeeld. We zullen wel zien wat de bondscoach beslist."

  "Genoten van lange vakantie"

  Kevin De Bruyne is dit seizoen vroeg in vorm. Bij Manchester City verloopt alles naar wens. "Ik voel me goed. Ik heb nog eens van een lange vakantie genoten. Dat maakt een groot verschil", legt hij uit. "Mentaal ben ik fris."

  Vincent Kompany is ook weer fit. "Vinnie heeft een rustige voorbereiding achter de rug. Dat is erg belangrijk voor iedereen. Ook voor hem moet dat zalig zijn."

  Kompany en De Bruyne willen dit seizoen prijzen pakken. City heeft deze zomer flink geïnvesteerd. "Zoals iedereen", antwoordt De Bruyne, "maar wij hadden het echt nodig. City zat zonder flankverdedigers."

  "In Engeland laat iedereen het geld rollen. De tv-inkomsten alleen al brengen 200 miljoen in het laatje. Zo kan je zonder problemen ook 200 uitgeven. Dat is een nuloperatie."

  "Iedereen komt wel eens te laat"

  De Belgen moeten het de komende matchen zonder Radja Nainggolan zien te rooien. De middenvelder van Roma zou het niet te nauw nemen met disicipline.

  "Iedereen komt wel eens te laat. Dat doe je niet met opzet", getuigt De Bruyne. "Als dit zijn straf is, moet hij dat accepteren. We zijn allemaal professionals."

  "Radja moet altijd in de selectie zitten, vind ik. Als een trainer en een speler een persoonlijk probleem hebben, moeten ze dat oplossen. Dat kan ik niet voor hen doen."