• home
 • video
 • pas verschenen

  Bram Tankink (38) doet er nog 18e profjaar bij bij LottoNL-Jumbo

  Bram Tankink reed sinds 2001 alleen in België en Nederland.

  Bram Tankink heeft zijn contract bij LottoNL-Jumbo met een jaar verlengd. "De waardering voor mijn inzet bij renners, personeel en ploegleiding heeft me doen besluiten nog een jaar bij deze ploeg door te gaan", vertelt de 38-jarige hardrijder in een persbericht.

  Teammanager Richard Plugge is blij dat zijn team nog een jaar langer over de ervaring, kennis en kwaliteiten van de knecht/wegkapitein kan beschikken: "Bram haalde dit seizoen weer een heel hoog niveau. Hij is van grote waarde voor ons."

  "Ook voor de sfeer binnen de ploeg is hij een belangrijke pion. Bovendien is hij een goeie mentor voor de jonkies in de selectie. Hopelijk kan Bram zijn carrière op een mooie manier bij onze ploeg afsluiten, wanneer dat ook mag zijn."

  Tankink is honkvaste coureur in België en Nederland

  Tankink begon zijn profcarrière in 2001 bij het Domo-Farm Frites van Patrick Lefevere. Tot 2007 zou hij voor Quick Step rijden, daarna ging het van België naar Nederland. Rabobank (2008-2012), Belkin (2013-2014) en LottoNL-Jumbo (2015-2017).

  Op Twitter plaatste Tankink een ludiek filmpje waarop hij zijn keuze met twee van zijn dochters bespreekt.