• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach: "Gibraltar lijkt me een ideale rentree voor Hazard"

  Eden Hazard krijgt op training instructies van de voormalige topspits Thierry Henry.

  0 / 0
  Eden Hazard lijkt klaar om donderdag zijn wederoptreden te maken bij de Rode Duivels. "Hij heeft twee trainingen in de benen. En daar heeft hij geen reactie op gehad", vertelt bondscoach Roberto Martinez. Ondertussen is ook Marouane Fellaini aangekomen bij de Rode Duivels.

  "Eden voelt zich goed"

  Eden Hazard liep in juni een enkelblessure op bij de Rode Duivels. Sindsdien heeft hij nog geen match met inzet gespeeld. Komt daar donderdag verandering in tegen voetbaldwerg Gibraltar?

  "Hij heeft twee trainingen in de benen. En daar heeft hij geen reactie op gehad", legde bondscoach Roberto Martinez vanmiddag uit in het nationale oefencentrum.

  "We evalueren de situatie woensdag opnieuw en nemen pas donderdag een beslissing. Eden voelt zich goed, maar we moeten er toch rekening mee houden dat hij lang niet gevoetbald heeft. De wedstrijd met Gibraltar lijkt me een ideale gelegenheid voor hem om te spelen."

  "Of hij twee wedstrijden kan spelen? Ik ben niet de persoon om dat te gaan verkondigen. We moeten alles stap per stap bekijken. Als hij 90 minuten zou spelen tegen Gibraltar, speelt hij zondag niet tegen Griekenland."

  "Ook Fellaini kan spelen"

  Roberto Martinez had nog goed nieuws. "Ik kan zeggen dat iedereen klaar is voor donderdag. Fellaini (die ziekjes was, red.) is aangekomen en heeft getraind. Hij kan spelen", zei de bondscoach op de persconferentie.

  "Ook Thomas Meunier werkte een goede training af. Wat Jordan Lukaku betreft doen we om zeker te zijn een extra onderzoek. Maar dat is slechts om zeker te zijn." Lukaku sukkelt wat met zijn dij.