• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstappen: "Hoor al een heel jaar excuses, daar schiet ik niets mee op"

  Na acht rondjes parkeerde Verstappen zijn auto.

  De race van Max Verstappen in België zat er na acht rondjes al op. Voor de 4e keer dit seizoen liet zijn wagen hem in de steek, voor de 6e keer haalde hij de finish niet. De Nederlander kan zijn ongenoegen niet meer verbergen. "Dit kan niet bij een topteam."

  De meer dan 60.000 Nederlanders die naar Spa waren afgezakt om Verstappen aan het werk te zien, kwamen van een kale kermis thuis. Na amper acht rondjes viel de auto van hun landgenoot stil door motorproblemen.

  "Toen ik uit de bocht kwam voelde ik dat er iets niet klopte. Ik schakelde van derde naar vierde en plots viel alles uit. Het was alsof er een veiligheidsmechanisme aansprong. Dit is bijzonder frustrerend", vertelde de RedBull-rijder.

  "Dit is ook heel teleurstellend voor alle fans. Zij kopen een heel duur ticket en krijgen dan dit te zien. Ik ben echt niet blij. Dit mag en kan gewoon niet gebeuren bij een topteam. Jammer genoeg ben ik het al gewend dit seizoen."

  Hoe lang houdt Verstappen dit nog vol? "Niet lang meer", zegt hij aan De Telegraaf. "Ik weet niet wat de alternatieven zijn, maar op deze manier doorgaan heeft geen zin. Ze willen dat ik positief blijf en dat ik erin blijf geloven, maar het wordt me op deze manier toch heel moeilijk gemaakt."

  "Alain Prost heeft zijn excuses aangeboden namens Renault, maar excuses hoor ik al het hele jaar. Daar schiet ik niets mee op. Het team kan blijven zeggen dat tegenslagen me sterker maken, maar ook dat houdt op. Van races winnen word ik ook sterker, maar dat is helaas niet het geval."

  "Ze wilden voor dit seizoen voor de wereldtitel gaan, maar zelfs punten sprokkelen lukt niet."

  Plaatsen achteruit op de startgrid in Italië

  Tot overmaat van ramp zal Verstappen tijdens de Grote Prijs van Italië door de onvoorziene wissel van zijn motor als straf enkele plaatsen naar achteren moeten op de startgrid. "Dit is werkelijk heel frustrerend voor hem", zegt teambaas Christian Horner.

  "Ik begrijp de ergernis bij Verstappen, maar wij kunnen er niets aan doen dat de motor van Renault zo onbetrouwbaar is."
   

  Verstappen was bijzonder teleurgesteld na de race: