• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Asbroeck: "Laten ons niet kisten door het afhaken van een sponsor"

  Van Asbroeck: "Dit is een topploeg."

  De renners van Cannondale-Drapac reden gisteren een hele dag vooraan het peloton in de Vuelta. Een bewuste strategie. "Hopelijk doet dit ogen opengaan en openen er ook nieuwe wegen", vertelt Van Asbroeck. "Dit is een topploegje. Het zou heel jammer zijn als het zou verdwijnen."

  "Hebben laten zien dat we een beresterke ploeg hebben"

  Tom Van Asbroeck liet zich in deze Ronde van Spanje al eens zien met een derde plaats in rit 4. "Ik voel me super. Ik klim ook goed voor mijn doen dus misschien moet ik de komende dagen eens het risico nemen om mee te gaan in een vroege vlucht. Er zijn toch nog maar twee echte sprintkansen en ik moet nu profiteren van deze vorm."

  Ook bij de Belgische sprinter sloeg het nieuws over het voortbestaan van de ploeg in als een bom. "Als je zoiets hoort kan je twee dingen doen: bij de pakken blijven zitten of uitpakken. Wij hebben geprobeerd om dat tweede te doen. We hebben aan alles en iedereen laten zien dat we een beresterke ploeg hebben."

  Michael Woods werd uiteindelijk derde in de rit. "We hebben al een goeie Vuelta achter de rug. We zijn geen meelopers in dit peloton. We blijven strijden voor een ritzege. Dat is ons doel."

  "We laten ons niet kisten door het afhaken van de sponsor"

  "We laten ons niet kisten door het afhaken van een sponsor. We gaan niet stoppen. Hopelijk doet onze manier van koersen ogen opengaan en ook nieuwe wegen opengaan. Het is de enige manier om terug te strijden."

  "Deze ploeg staat er. We halen misschien niet veel overwinningen, maar we doen overal mee. We hebben heel veel kwaliteiten in de breedte. Ook in de hoogte, maar dat is er nog niet helemaal uitgekomen. Volgend jaar zou dat sowieso gebeuren want nu was het een relatief nieuwe ploeg en volgend seizoen zouden we nog beter op elkaar ingespeeld zijn."

  "Het zou echt heel jammer zijn als de ploeg uit elkaar zou vallen. Het is een topploegje. Ik amuseer me hier heel goed en rijd daardoor zelf ook beter."