• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Niemand mag zijn plaats bij de Rode Duivels als vanzelfsprekend beschouwen"

  Martinez hield een duidelijk betoog.

  0 / 0
  Met de confrontaties met Gibraltar en Griekenland in het verschiet bereiden de Rode Duivels zich voor. Bondscoach Roberto Martinez komt nog even terug op de niet-selectie van Radja Nainggolan. "Niemand mag zijn plaats als vanzelfsprekend beschouwen", stelt Martinez.

  "Ik ben hier niet om populair te zijn"

  Radja Nainggolan werd voor het treffen met Gibraltar en Griekenland uit de 28-koppige selectie van Roberto Martinez gehouden. De bondscoach blijft duidelijk over zijn standpunt. "Als coach moet ik beslissingen nemen. Als een speler naar de nationale ploeg afzakt, moet ik voelen dat hij iets kan bijdragen", predikt Martinez.

  "Radja is een uitstekende speler en het antwoord ligt in zijn handen. Ik wil een competitieve ploeg, om telkens weer sterker te kunnen worden. Net daarom mag niemand zijn plaats bij de nationale ploeg als een vanzelfsprekendheid beschouwen."

  "Dat is een signaal dat ik al vanaf het begin van mijn aanstelling wilde uitstralen. Ik ben hier niet om populaire beslissingen te nemen. Ik neem beslissingen om de groep te helpen."

  "Hazard kan een rol spelen tegen Gibraltar"

  De uit blessure terugkerende Eden Hazard zit wel bij de selectie. Een weloverwogen keuze, volgens Martinez. "Eden deed al matchritme op met de beloften van Chelsea. Mijn beslissing kwam er trouwens na overleg met Antonio Conte. Edens aanwezigheid is in ieders voordeel", gaat Martinez voort.

  "Daarnaast is Eden ook onze aanvoerder en een speler die beslissend kan zijn op het veld. We zijn blij dat hij erbij is, maar voorzichtigheid is op zijn plaats. Volgens mij kan hij tegen Gibraltar wel al een rol van betekenis spelen."

  "De mercato zou vroeger moeten stoppen"

  Met het einde van de transferperiode in zicht kijken enkele spelers nog uit naar een nieuwe werkgever. Zo ook enkele Rode Duivels. "Ik denk dat er 5 spelers in mijn selectie zitten die momenteel nog van club kunnen veranderen."

  "Het is niet logisch dat spelers met hun hoofd bij een transfer zitten, middenin enkele officiële wedstrijden. Dat stelt hen in een bijzonder moeilijke situatie."

  "Iedereen moet aan zijn toekomst kunnen bouwen, maar niet tijdens het seizoensbegin. De transferperiode zou moeten eindigen nog voor de 1e officiële match wordt gespeeld", besluit de bondscoach.