• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin Borlée: "Voor de Memorial wil ik altijd het maximum geven"

  V.l.n.r.: Dylan, Jonathan en Kevin Borlée.

  Vrijdag sluiten de broers Borlée sluiten vrijdag een "frustrerend seizoen" af op de Ivo Van Damme-Memorial in Brussel. "Er ontbrak telkens iets", blikt Kevin Borlée al een keer terug op 2017.

  "Zullen vrijdag zien hoe fit ik nog ben"

  Op de Diamond League-meeting in Zürich finishte Kevin Borlée vorige week in 45"77 op de vijfde plaats. "Sindsdien staat alles in het teken van de recuperatie en we zullen vrijdag zien hoe fit ik nog ben", vertelt de 400-meterloper.

  "Ik voelde me in Zürich wel al beter dan in Birmingham, toen ik nog niet helemaal hersteld was. Hopelijk ben ik vrijdag helemaal in orde, want voor de Memorial wil ik natuurlijk altijd het maximum geven."

  2017 is geen grand cru geworden voor de Borlées. "We waren sterk, maar er ontbrak telkens iets", legt Kevin uit. "Met ons WK mogen we wel tevreden zijn. Voor de halve finales zat ik vol vertrouwen en ik was dan ook verbaasd dat ik slechts 45"10 liet optekenen, tegenover 45"08 in de reeksen."

  "Nadien werd ik ziek. Misschien was er op dat moment al iets aan het sluimeren."

  "Frustrerend, maar leerrijk seizoen"

  Ook tweelingbroer Jonathan, die onlangs voor de eerste keer vader werd, is niet helemaal tevreden met zijn seizoen. "Ik heb ook niet meteen een verklaring, al was ik wel twee maanden out met een hamstringblessure", legt hij uit.

  "We werken hard om beter te doen. Maar toch waren er zeker ook mooie momenten. Voor de Memorial durf ik niet te pronostikeren."

  Voor Dylan Borlée was het dan weer "een frustrerend, maar leerrijk seizoen". "Vooral juni en juli waren heel lastig: ik heb enkele fouten gemaakt in de voorbereiding en daarnaast waren er fysieke problemen. Vrijdag hoop ik over goede benen te beschikken."

  Zaterdag liepen de Borlées een 100 meter in hartje Brussel: