• home
 • video
 • pas verschenen

  Defour: "De match tegen Gibraltar zal een goede training worden"

  Defour verwacht geen moeilijkheden tegen Gibraltar.

  0 / 0

  Defour verwacht geen moeilijkheden tegen Gibraltar.

  Steven Defour knokte zich in de basiself bij Burnley, Youri Tielemans slaagde daar nog niet in bij AS Monaco. Beiden kijken ze uit naar het tweeluik Gibraltar-Griekenland. "Als we deze 2 wedstrijden winnen zetten we een grote stap richting het WK", aldus Tielemans.

  Defour: "Blij dat ik opnieuw bij Rode Duivels hoor"

  Nadat hij zich vorig seizoen niet had kunnen opwerpen als onbetwiste titularis knokte Steven Defour zich de afgelopen weken steeds meer in de gratie van Burnley-coach Sean Dyche. "Ik ben blij dat ik weer bij de Rode Duivels mag aansluiten", laat Defour optekenen.

  "Het is kwestie van genoeg speelminuten te verzamelen bij de juiste club. Ik ben vooral op het fysieke vlak veel beter geworden in vergelijking met vorig seizoen. De zware voorbereiding en het vele loopwerk heeft daar zeker toe bijgedragen. Mijn motor is nu meer afgesteld op de Premier League", geeft Defour mee.

  Defour: "Ik zie me niet als Radja's vervanger"

  Nu er met de niet-selectie van Radja Nainggolan een strijder op het middenveld wegvalt, komt er misschien wel een plaats vrij voor Defour. "Ik zie me niet als Radja's vervanger. We zijn in het verleden toch al vaak samen geselecteerd geweest", weerlegt de Burnley-speler.

  "Net als Radja geef ik me steeds 100%, en zo'n type speler spreekt de bondscoach waarschijnlijk wel aan. Maar de reden voor het ontbreken van Radja weet alleen Martinez."

  Dat Gibraltar een te pakken tegenstander is, spreekt Defour niet tegen. "We moeten een kat een kat noemen. De wedstrijd tegen Gibraltar zal een goede training worden met het oog op de confrontatie met Griekenland. Als we de wedstrijd serieus aanpakken zoals in Brussel kunnen we het publiek verwennen met enkele doelpunten", besluit Defour.

  Tielemans: "Ik maak elke dag progressie"

  Een andere ex-Anderlechtspeler, Youri Tielemans, kan zich momenteel nog niet in de basiself van Monaco nestelen. De Brusselse ket voelt zich evenwel thuis aan de Côte d'Azur. "Zowel naast als op het veld valt het goed mee", steekt Tielemans van wal.

  In de Franse supercup begon hij sterk, maar bevestigen lijkt vooralsnog moeilijk. "Ik ken mijn kwaliteiten, nu is het aan mij om hard te werken en mijn kansen te grijpen. We spelen ook in een meer aanvallende stijl dan ik bij Anderlecht vorig jaar gewoon was."

  De partij tegen Gibraltar wil Tielemans niet zien als een futiliteit. "We moeten professioneel zijn en vanaf minuut 1 ons hoofd erbij houden. Zo kunnen we het publiek laten zien waartoe we in staat zijn. Als we ook tegen Griekenland kunnen winnen, wenkt het WK", besluit Tielemans.