• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Met zijn kwaliteiten moet Nainggolan altijd in de selectie zitten"

  Courtois wil zijn netten ongeschonden houden tegen Gibraltar.

  Met Chelsea hield Thibaut Courtois dit weekend zijn netten ongeschonden. Lukt hem dat ook in het tweeluik Gibraltar en Griekenland? "De 0 houden en de fans plezieren, dat is het belangrijkste", geeft Courtois nuchter mee.

  "We moeten de keuze van Martinez respecteren"

  Met confrontaties tegen Gibraltar en Griekenland in het verschiet arriveerden de Rode Duivels vanmiddag in het oefencomplex in Tubeke. Thibaut Courtois, de nationale nummer 1, reageert nog even op de niet-selectie van Radja Nainggolan. "Als we puur op kwaliteit afgaan, hoort Radja altijd bij de selectie", vat Courtois aan.

  "Maar het is de trainer die de keuzes maakt en wij moeten die respecteren. Of hij hiermee een signaal wil geven? Dat weet ik niet. Als de coach een gegronde reden heeft voor de niet-selectie is dat zijn goed recht. Als profspelers moeten we ook ten allen tijde professionalisme aan de dag leggen", aldus de Chelsea-doelman.

  "We mogen Eden niet forceren"

  Ploegmaat bij Chelsea, Eden Hazard, keert terug uit blessure. Chelsea-trainer Antonio Conte liet zijn Belgische goudklompje aanvankelijk niet graag gaan, maar draaide nadien bij. Of we nu al de beste Hazard zullen te zien krijgen, betwijfelt Courtois.

  "Eden keert net terug uit blessure en traint nog maar pas met de groep mee. We mogen hem niet forceren. Hij kan wel wat minuten sprokkelen maar het is nog te vroeg om hem nu al in de basis te droppen."

  Aan alternatieven ontbreekt het bondscoach Martinez alvast niet. "Er zijn genoeg andere jongens die hun goede vorm al hebben getoond tijdens hun seizoensbegin. Neem bijvoorbeeld De Bruyne, Carrasco of Mertens. Hoe dan ook, de trainer heeft keuze genoeg", aldus Courtois.

  "Niet te laks spelen tegen Gibraltar"

  Ook al werd Gibraltar in de heenmatch met 0-6 afgedroogd, Courtois wil niet van onderschatting weten. "We mogen er niet te licht overgaan. De 0 houden en de fans plezieren is het belangrijkst", blijft Courtois nuchter.

  "Tegen Griekenland wordt het evenwel een ander paar mouwen. Ze zullen niet meer zo verdedigend spelen als dat in Brussel het geval was. Ze moeten wel uit hun kot komen, want voor hen is winnen een must. Maar als wij nu 6 op 6 halen zetten we een grote stap richting het WK", besluit Courtois.