• home
 • video
 • pas verschenen

  Beker van België: Westerlo-Anderlecht, Roeselare-Club en Antwerp-Lierse in 1/16e finales

  Beker: in 2013 verloor Anderlecht na penalty's op Westerlo.

  In Tubeke is er geloot voor de 1/16e finales van de Beker van België, waarbij de eersteklassers hun intrede doen. Westerlo-Anderlecht, Roeselare-Club Brugge en Antwerp-Lierse zijn de opvallendste affiches. Bekerhouder Zulte Waregem moet naar FC Luik uit 2e Amateur. De matchen zijn gepland op woensdag 20 september.

  Na vijf ronden in de zomer zaten nog acht amateurclubs in de pot. Als die over een stadion beschikken dat qua lichtsterkte en capaciteit voldoet aan de voorwaarden, dan krijgen zij automatisch het thuisrecht. Zo werden de matchen van Geel, Heist, Luik en Lommel omgedraaid. 

  Die vier mogen een eersteklasser in hun thuishaven ontvangen: Geel krijgt AA Gent op bezoek, Heist Standard, Luik Zulte Waregem en Lommel Waasland-Beveren. La Louvière uit 2e Amateur speelt ook thuis in een Henegouwse derby tegen Charleroi.

  De wedstrijden zijn in principe op woensdag 20 september, maar mogelijk kan de kalendermanager daar nog iets aan veranderen.

  Loting 1/16e finales (woensdag 20 september)
  KV MechelenBocholt (2Am)
  RFC Luik (2Am)Zulte Waregem
  AntwerpLierse (1B)
  LokerenBeerschot Wilrijk (1B)
  Westerlo (1B)Anderlecht
  Roeselare (1B)Club Brugge
  Heist (1Am)Standard
  KortrijkDurbuy (2Am)
  Geel (1Am)AA Gent
  EupenRupel Boom (2Am)
  KV OostendeUnion (1B)
  La Louvière (2Am)Charleroi
  STVVOHL (1B)
  Lommel (1Am)Waasland-Beveren
  Cercle Brugge (1B)Genk
  MoeskroenTubeke (1B)