• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht laat Svilar definitief naar Benfica gaan

  Mile Svilar poseert al met een shirt van Benfica in Lissabon.

  Voor Mile Svilar is het hoofdstuk Anderlecht afgelopen nog voor het goed en wel begonnen is. De landskampioen heeft een akkoord met de Portugese club Benfica over een definitieve overgang van de 18-jarige doelman.

  Svilar kiest het ruime sop

  Mile Svilar, de zoon van voormalig Antwerp-doelman Ratko Svilar, wilde dit seizoen graag onder de lat staan bij Anderlecht. Hij wou de plaats innemen van eerste doelman Frank Boeckx, die herstelt van een rugoperatie.

  Anderlecht wilde geen risico nemen met een jonge doelman en haalde Matz Sels voor een seizoen terug naar België. Svilar zou kansen krijgen in de Beker van België.

  Die kansen komen er niet, want de 18-jarige keeper kiest het ruime sop. Svilar verhuist naar de Portugese landskampioen Benfica.

  2 miljoen euro?

  "Anderlecht heeft een akkoord bereikt met de Portugese landskampioen Benfica over een definitieve overgang van doelman Mile Svilar", klinkt het in het Astridpark.

  Svilar, die gisteren zijn 18e verjaardag vierde, zou een contract van 5 seizoenen tekenen in Lissabon. Anderlecht zou 2 miljoen euro vangen voor de transfer. Met de Nederlander Boy de Jong heeft paars-wit ondertussen al een nieuwe doelman op de bank zitten.