• home
 • video
 • pas verschenen

  "In principe moeten we over Gibraltar heen rollen"

  0 / 0
  De Rode Duivels komen vanaf maandagnamiddag samen als voorbereiding op de wedstrijden tegen Gibraltar en Griekenland. "Griekenland is uiteindelijk de ploeg waar het om draait", blikte Jan Vertonghen nu al vooruit.

  Jan Vertonghen en Moussa Dembélé maakten maandagvoormiddag gebruik van hun tijd in België om hun project "Footure", voetbalkampen voor jonge spelers, bij te wonen. 

  Vanaf deze namiddag moeten de twee Rode Duivels focussen op de interlands van donderdag en zondag. "Als we twee keer winnen zetten we een grote stap naar WK-kwalificatie en die willen we zo snel mogelijk veiligstellen", zei Vertonghen. "Het is goed om te zien dat we een zo goed als fitte spelersgroep hebben."

  "In principe moeten we over Gibraltar heen rollen, maar het blijft natuurlijk opletten. Griekenland is uiteindelijk de ploeg waar het om draait. Thuis waren we veel beter en gaven we maar een kans weg (waaruit Griekenland scoorde, foto). Dat tekent Griekenland."

  "Griekenland zal zich terugtrekken en dat is niet altijd makkelijk", vult Dembélé aan. "Maar we zullen een tactisch plan hebben. Aangevuld met een goede wedstrijdmentaliteit moeten we die match winnen."

  "Nainggolan is trots om voor de nationale ploeg te spelen"

  Het nieuws in aanloop naar deze interlandbreak was de niet-selectie van Radja Nainggolan. Nainggolan is sinds zijn kinderjaren een goede kennis van Vertonghen en Dembélé. Maar de twee blijven voorzichtig in hun uitspraken over de zaak.

  "Radja is een goede vriend", zei Dembélé. "Iedereen weet dat hij een klassespeler is. Wat er achter de schermen gebeurt, weet ik niet. Het is de beslissing van de trainer en die moet iedereen respecteren."

  "Eerlijk gezegd weet ik er veel te weinig van om er iets over te zeggen. Maar ik weet wel dat Radja trots is om voor de nationale ploeg te spelen. Ik ben overtuigd dat hij nu teleurgesteld is."

  "Het is een aparte situatie. Ik ken Radja sinds hij 12 jaar is", zei Vertonghen. "Ik heb hem kort gesproken. Hij blijft positief, maar wou er heel graag bij zijn. We zijn allemaal gewoon mensen en het is toch altijd een eer."

  "Hij zal er alles aan doen om er later opnieuw bij te zijn. Hij is een ongelooflijke speler en dat kunnen we altijd gebruiken. Maar de beslissing ligt bij de trainer."