• home
 • video
 • pas verschenen

  "Bondscoach vindt Nainggolan niet gedisciplineerd genoeg op het veld"

  Peter Vandenbempt: "Griekenland - België wordt een echte wedstrijd."

  Peter Vandenbempt is vandaag naar de training gaan kijken van de Rode Duivels, zonder Radja Nainggolan. "Op de persconferentie heeft de bondscoach veel vragen moeten ontwijken", vertelt onze commentator, die Gibraltar catalogiseert in het vak amateur-/wandelclub.

  "Fellaini sluit dinsdag aan"

  De nationale voetbalselectie is vanmiddag een eerste keer samengekomen om de interlands tegen Gibraltar (donderdag) en Griekenland (zondag) voor te bereiden.

  "We hebben 26 internationals geteld op de open training in Tubeke. Twee waren er niet bij. Jordan Lukaku heeft last van z'n dij, Marouane Fellaini (foto) sukkelt met een virale infectie. Hij sluit dinsdag aan", weet Peter Vandenbempt.

  "Niet gedisciplineerd genoeg"

  Radja Nainggolan komt niet aansluiten in het nationale oefencentrum. De middenvelder van Roma maakt geen deel uit van de selectie van Roberto Martinez.

  Vandenbempt: "Ik wil toch een keer onderstrepen dat het van in het begin om een probleem van discipline op het terrein draait. De bondscoach vindt Radja Nainggolan niet gedisciplineerd genoeg op het veld."

  "Wat daarnaast gebeurd is, maakt het voor de bondscoach nog iets gemakkelijker om hem niet te selecteren." Nainggolan zou stevig gaan stappen zijn voor een interland. In Estland zou hij dan weer te laat zijn opgedaagd voor een les tactiek.

  "Vragen ontweken over Nainggolan"

  "Tijdens de persbabbel heeft de bondscoach veel vragen over Nainggolan moeten beantwoorden", gaat Vandenbempt voort. "Dat vond hij niet echt prettig."

  "Martinez heeft uitgelegd dat hij een groep wil smeden. Op dit moment is er geen plaats voor Radja Nainggolan."

  "Andere vragen over Nainggolan heeft hij ontweken. De bondscoach heeft hem wel nog eens een fantastische speler genoemd."

  "Gibraltar? Een amateur-/wandelclub"

  Donderdag kijken de Rode Duivels voetbaldwerg Gibraltar in de ogen. Zondag spelen ze in Athene tegen Griekenland.

  Vandenbempt: "Ik ben blij dat Steven Defour de match tegen Gibraltar een trainingswedstrijd voor zondag noemt. Dat zal de bondscoach zeker niet graag horen, maar dat is het natuurlijk wel. De Rode Duivels spelen tegen een amateur-/wandelclub, toeristen uit Gibraltar."

  "Zo'n ploeg heeft haar plaats niet in de voorrondes van een Wereldbeker. Dat hebben we gezien in de heenwedstrijd (de Belgen, wonnen met 6-0, red.). Gibraltar mag dus geen enkel probleem worden."

  "Nare ervaringen met Grieks voetbal"

  "Griekenland wordt andere koek", waarschuwt Peter Vandenbempt. "België heeft de laatste tijd nare ervaringen met het Griekse voetbal."

  "In de heenmatch maakten de Rode Duivels kennis met een vervelende en stugge tegenstander. Ik denk dat de Grieken ook in eigen huis het op dezelfde manier zullen aanpakken."

  "De Belgen zullen dus bij de les moeten zijn. Ze zullen beter moeten zijn dan in Estland."

  "Het wordt alleszins een echte wedstrijd. Qua talent zijn de Belgen beter, maar de Grieken kunnen het de Rode Duivels weer moeilijk maken met hun defensieve kwaliteiten."