• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voetbal Vlaanderen wil zondag tussen 14u en 18u aan amateurs laten

  Gilbert Timmermans is de voorzitter van Voetbal Vlaanderen.

  De nieuwe Vlaamse voetbalfederatie Voetbal Vlaanderen wil de Belgische bond (KBVB) en de Pro League vragen om zondag tussen 14u en 18u geen Jupiler Pro League-duels te organiseren: "Dat berokkent schade aan de amateurs", verwoordt secretaris-generaal Benny Mazur op het lanceringsevenement van Voetbal Vlaanderen in Bierbeek.

  Voetbal Vlaanderen ontstond begin dit jaar door een fusie van de Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV), de Vlaamse Voetbalbond (KVV), de Vlaamse Minivoetbalfederatie (VMF) en de Belgische Liefhebbersvoetbalbond (KBLVB), zodat de veld-, zaal- en minivoetballers onder één dak terechtkwamen.

  Voetbal Vlaanderen berekende dat supporters meer en meer voor de buis blijven zitten om de wedstrijd van hun favoriete profclub te volgen. "Het is duidelijk dat ProLeague-matchen op zondagnamiddag schade berokkenen aan de amateurclubs."

  "We vragen niet om geen enkele wedstrijd meer te organiseren op zondag. Vier uur, dat is waar we om vragen", stelt federatievoorzitter Gilbert Timmermans. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters steunt het initiatief.

  "Ook graag eerlijke solidariteitsvergoeding"

  Voetbal Vlaanderen heeft nog een agendapunt: een "eerlijke solidariteitsvergoeding" voor talenten die vanuit het amateurvoetbal doorstromen naar de profs. "We willen een financiële geste voor de opleiding van onze talenten", zegt Mazur.

  "We zijn na een lang proces eindelijk gefusioneerd. Nu is het zaak om de fusie te doen slagen. We streven naar een gezonde en sportieve federatie."

  Tweets Voetbal Vlaanderen: