• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanmarcke over Cannondale: "Nieuws is echt ingeslagen als een bom"

  Moet Sep Vanmarcke op zoek naar een nieuwe werkgever?

  Sep Vanmarcke sprintte in de Bretagne Classic naar de 4e plaats, maar Vanmarcke heeft vooral kopzorgen door de donkere wolken boven zijn Cannondale-ploeg. "Dit had niemand verwacht", zegt hij over de sponsorperikelen.

  "Ik heb mijn portie nu wel gehad"

  "De eerste 150 à 160 kilometer was ik meer bezig met het nieuws van gisteren dan met de koers zelf", vertelde Sep Vanmarcke na de Bretagne Classic. "Het heeft er echt wel ingehakt. Dit had niemand verwacht."

  "De renners en de staf hebben zaterdagmiddag een e-mail ontvangen van de ploeg. Een mail lijkt misschien vreemd, maar je kunt geen 70 mensen persoonlijk verwittigen. Iedereen heeft het nieuws gelijktijdig vernomen en dat nieuws is echt ingeslagen als een bom."

  "We dachten dat de toekomst gegarandeerd was en dan krijg je zo'n bericht. Dat is niet fijn. Het is niet dat ik kwaad ben. Ook de ploegleiding is een slachtoffer, maar dit is nog maar eens slecht nieuws."

  "Ik heb het al eens meegemaakt met Rabobank, daarna met Belkin dat er plots mee ophield en nu dus bij Cannondale. Ik heb mijn portie nu wel gehad. Het is vervelend."

  "Veel ruimte is er wellicht niet meer"

  "Ik had nog een contract voor een jaar en nu moet ik opeens weer op zoek of hopen dat er alsnog geld gevonden wordt. Maar het is al laat op het seizoen. Ik ben daar dus realistisch in", gaat Vanmarcke voort.

  "Ik moet eerstdaags overleggen met mijn manager. Ik maak me niet al te veel zorgen over mijn toekomst, maar financieel zal ik me wellicht niet verbeteren als je zo laat nog op zoek moet."

  "De meeste ploegen hebben al nieuwe transfers gedaan. Veel ruimte is er wellicht niet meer. Dat is niet fijn, maar voor heel wat andere renners en het personeel is dit echt heel slecht nieuws. Dit is jammer, voor het wielrennen in zijn geheel ook."