• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Hoorn haalt Van Aert nog terug en wint de Schaal Sels

  Wout van Aert moest vrede nemen met de tweede plaats.

  Het uiterst boeiende sportweekend lijkt in het teken van België versus Nederland te staan. Dat was ook in de Schaal Sels (1.1) het geval: Taco van der Hoorn hield Wout van Aert van de zege.

  Nederlander boekt eerste profzege

  De Schaal Sels, een koers op onverharde wegen, was vorig jaar al de speeltuin van Wout van Aert. De veldrijder/wegrenner wilde vandaag een bisnummer opvoeren, maar zijn plannetje werd op de valreep in de kiem gesmoord.

  Van Aert plaatste in de slotkilometers een versnelling, maar werd nog bijgebeend door Taco van der Hoorn. De Nederlander van Roompot liet Van Aert in de sprint met lege handen achter.

  Van Aert: "Met goed gevoel naar het veld"

  "Mijn koers begon al onmiddellijk met een valse noot. Ik kreeg al in de eerste kilometers af te rekenen met materiaalpech", verklaarde Van Aert. "In de finale voelde ik me fris en goed. We zaten met twee van de ploeg in de goede vlucht."

  "Ik zou het proberen met een uitval en liep het mis, dan kon Tim Merlier het eventueel afmaken in de sprint. Ik leek te slagen in mijn opzet tot Van der Hoorn bij mij kwam. Ik viel stil en hij kon gemakkelijk over mij heen komen."

  "Jammer, want dat het mijn laatste koers op de weg, voor ik me weer ga toeleggen op een nieuw veldritseizoen. Dan mag ik eindelijk mijn regenboogtrui weer aandoen. Ik trek met een goed gevoel naar mijn eerste veldrit, zeker na zo'n mooie wegcampagne."

  Uitslag

  1. Taco van der Hoorn (Ned) - 188 km in 4u29'59"
  2. Wout van Aert - op 2"
  3. Tim Merlier - 3"
  4. Amund Grondahl Jansen (Noo) - z.t.
  5. Lukas Spengler (Zwi)
  6. Ludwig De Winter - 57"
  7. Martijn Budding (Ned) - 59"
  8. Stijn Steels - z.t.
  9. Dennis van Winden (Ned) - 1'12"
  10. Mihkel Raim (Est) - z.t.