• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thuiszege voor Zweed op EK jumping, 3 Belgen eindigen in de top 12

  Peder Fredricson sluit het EK af met goud en zilver.

  Peder Fredricson heeft de paardenliefhebbers in Göteborg een onvergetelijke middag bezorgd. Hij mocht in eigen huis de Europese titel vieren. De Belgen eindigden in de subtop.

  Drie Belgen konden zich plaatsen voor de superfinale op het EK. Grégory Wathelet (foto onder), die onlangs in Aken nog de prestigieuze meeting won, was daar niet bij. Hij liet bij zijn eerste omloop twee balken vallen en mocht nieuw succes op zijn buik schrijven.

  Pieter Devos (Espoir) deed het uiteindelijk het beste. Hij legde beslag op de 5e plaats, met een score van 8,05 strafpunten. Ook Niels Bruynseels (Cas de Liberté) en Jérome Guéry (Grand Cru van de Rozenberg) behaalden met respectievelijk een 7e en 11e plaats een knap resultaat.

  Drie "Belgische" paarden op het podium

  De finale was niet bijzonder spannend. Peder Fredricson had zich op geen foutje laten betrappen en had zo een ruime bonus bij zijn laatste rondje. Hij liet nog wel een balk vallen en kreeg ook een tijdstraf, maar dat kon hij zich permitteren.

  Fredricson hield met H&M All in nipt de Nederlander Harrie Smolders af. Hij had met Zweden eerder ook al zilver veroverd. De Ier Cian O'Connor was goed voor brons in het individuele toernooi. Een podium met een Belgisch tintje want de paarden van de 3 medaillewinnaars werden in ons land gefokt.

  Uitslag EK jumping

  1. Peder Fredricson (Zwe)
  2. Harrie Smolders (Ned)
  3. Cian O'Connor (Ier)
  4. Alberto Zorzi (Ita)
  5. Pieter Devos
  6. Marcus Ehning (Dui)
  7. Niels Bruynseels
  11. Jérome Guéry

  VIDEO: Fredricson pakt ondanks foutje Europese titel