• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pauwels: "Vuelta lijkt iets meer open: er komen nog kansen"

  Serge Pauwels rijdt na de Tour ook de Vuelta.

  Serge Pauwels toonde zich gisteren in de Ronde van Spanje op weg naar Xorret de Cati. Onze landgenoot zat in de vlucht van de dag en werd 4e. "Ik denk dat mijn conditie in stijgende lijn gaat", zegt de klimmer van Dimension Data.

  "Ik heb me in de eerste week rustig gehouden"

  "Ik had natuurlijk graag gewonnen, maar ik moet realistisch zijn. In de eerste week had ik geen fantastisch gevoel, al was dat deels ingecalculeerd", legt Pauwels aan Sporza uit.

  "Ik combineer de Tour voor het eerst met de Vuelta. Op vlak van conditie is dat heel moeilijk te timen. Je moet teren op de vorm uit de Tour en ook rust inbouwen. En je moet hopen dat je conditie in stijgende lijn gaat. Ik denk dat dat het geval is."

  "Ik heb me in de eerste week rustig gehouden en vandaag (gisteren, red) wilde ik een eerste keer mee zijn. Als je enkel geklopt wordt door renners als Alaphilippe en Majka, dan is dat niet zo slecht."

  "Sky laat iets meer rijden"

  Pauwels ziet in de Spaanse hitte een beperkende factor, maar ziet ook nog veel mogelijkheden in deze Vuelta. "Er volgen nog heel veel kansen."

  "In de Tour waren er minder kansen. Ik was bijna altijd verplicht om elke dag aan te vallen, aangezien we daar met minder klimmers in de ploeg waren. In deze Vuelta kunnen meer renners goed bergop."

  "De koers lijkt ook iets meer open. Sky laat de vluchters iets meer rijden. Ik heb geen specifieke ritten aangeduid, maar ik probeer mijn kans te pakken als ik me goed voel."