Ga naar de inhoud

Noodlijdend Cannondale roept supporters op om geld te doneren

 zo 27 augustus 2017 10:56
Iedereen die wil kan een bijdrage storten.
Cannondale-Drapac krijgt de financiering voor volgend seizoen niet rond en vreest daardoor voor de toekomst. Het hoopt het ontbrekende geld nu te vinden via crowdfunding. Iedereen die wil, kan de wielerploeg een duwtje in de rug geven.

Gisterenochtend krijgen alle werknemers van Cannondale-Drapec een mailtje in hun inbox. Ze mochten op zoek naar een nieuwe werkgever want de ploeg kreeg door het afhaken van een sponsor het budget voor komend jaar niet meer rond.

Het nieuws zette de wielerwereld even op zijn kop. Veel wielerfans zagen het team niet graag uit het peloton verdwijnen en stelden voor om een crowdfunding op te richten.

Cannondale-Drapac volgt die raad nu op. Iedereen die wil, kan geld storten. Wie minimum 100 dollar stort, zal op een of andere manier beloond worden voor die inspanning.

Of de actie het team zal kunnen redden, is onduidelijk. Volgens verschillende bronnen zijn ze immers op zoek naar 7 miljoen dollar.

Cannondale heeft naar de raad van de fans geluisterd:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.