• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  L'Equipe: "Akkoord tussen PSG en Monaco over huur van Mbappé"

  Mbappé lijkt Monaco te ruilen voor PSG.

  Volgens onder meer de Franse sportkrant L'Equipe hebben PSG en Monaco een akkoord bereikt over de overgang van Kylian Mbappé. PSG zou de spits huren, met een aankoopoptie van 180 miljoen euro. Met een huurtransactie zou PSG ontsnappen aan een sanctie voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels.

  L'Equipe meldde eerder deze week al dat een overgang van Kylian Mbappé (18) naar PSG zeer dichtbij was. Volgens de Franse sportkrant hebben beide clubs vandaag een akkoord bereikt.

  Een schets van de constructie: PSG huurt het goudhaantje van Monaco voor één seizoen. In de overeenkomst wordt een aankoopoptie van 180 miljoen euro opgenomen, bonussen inbegrepen.

  Met dat trucje zou PSG de Financial Fair Play-regels kunnen omzeilen. De UEFA stelt dat de uitgaven van een club niet hoger mogen zijn dan de inkomsten in een seizoen en met de monsterdeal van Neymar heeft PSG al 222 miljoen euro uitgegeven. Ten laatste maandagmiddag zou de deal gefinaliseerd worden.