• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Klopp houdt Mignolet uit selectie voor topmatch tegen Arsenal

  Simon Mignolet speelt vandaag niet.

  Simon Mignolet zit niet in de kern bij Liverpool voor de topper tegen Arsenal. De Belgische doelman is nochtans niet geblesseerd, maar hij moet van Jürgen Klopp verplicht rust nemen. Dat heeft onze redactie uit goeie bron vernomen. Van een transfer is voorlopig helemaal geen sprake.

  Vanmorgen lekte het nieuws uit dat Simon Mignolet niet in de wedstrijdselectie zat bij Liverpool. De nationale doelman mocht van Jürgen Klopp de wedstrijd tegen Arsenal thuis op tv bekijken. Loris Karius zal zijn kans krijgen tussen de palen. 

  Onze landgenoot is nochtans niet geblesseerd of ziek. De verklaring van Klopp is dat hij de speler rust gunt, maar de doelman zou daar helemaal niet blij van worden. Hij zat net in een goede flow bij Liverpool en reist na deze match bovendien naar België voor de interlands. Normaal moet hij in die komende WK-kwalificatiematchen niet aan de slag.

  Opmerkelijk is ook dat Mignolet de enige basisspeler is die tegen Arsenal, een rechtstreekse concurrent in de Premier League, aan de kant blijft.

  Klopp hield echter voet bij stuk: hij kiest straks voor zijn landgenoot Loris Karius in doel. De doelman zou nu uitleg willen van Klopp en het bestuur.

  Vorig seizoen revisited

  Het is niet de eerste keer dat Klopp dit Mignolet lapt. Vorig seizoen dropte Klopp Karius op een gegeven moment ook in de ploeg, een gok die verkeerd uitdraaide. Waarop Mignolet zijn plaats weer verdiende en nog een grote rol speelde in het behalen van een ticket voor de Champions League.