• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Werkpaard Tim Declercq: "WK zou een nieuwe droom zijn"

  Tim Declercq werkt zich ook in Spanje uit de naad voor zijn team.

  Tim Declercq rijdt zijn eerste grote ronde. "Als ik goed uit de Vuelta kom, kan ik ook mijn steentje bijdragen op het WK", geeft het werkpaard van Quick-Step mee aan onze man in Spanje.

  "Zege van Yves is de max"

  Tim Declercq maakt op zijn 28e zijn debuut in een grote ronde. "Yves (Lampaert, red) heeft niet gelogen. Een grote ronde is echt pittig", vertelt hij in Spanje aan Sporza.

  Zijn team heeft een sterke openingsweek achter de rug. Lampaert won de eerste rit in lijn, daarna deed Matteo Trentin er een bij. "Vooral de zege van Yves vind ik de max, omdat hij mijn beste vriend is. Ook die van Matteo doet me veel plezier. Aan die zege heb ik een serieus steentje bijgedragen."

  Declercq deelt de kamer met Lampaert. "We maken echt veel plezier. Het is ook leuk om met mekaar in een wereldtaal, het West-Vlaams, te kunnen praten."

  Video player inladen ...

  "WK is een nieuwe droom"

  Tim Declercq staat bekend als het werkpaard van Quick-Step. "Ik doe dat echt graag", vertelt hij, "zeker omdat we met onze ploeg regelmatig aan het langste eind trekken. Mijn werk werpt zijn vruchten af. En daar krijg ik veel waardering voor."

  Kan Declercq diezelfde rol ook vervullen voor de Belgische ploeg tijdens het WK in Noorwegen? "Het was al een droom om het afscheid van Tom Boonen mee te maken vanaf de eerste rij. Het wereldkampioenschap zou een nieuwe droom zijn. Als ik goed uit de Vuelta kom, kan ik zeker mijn steentje bijdragen."