• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Panthers blij met zilver: "Hier hadden we op voorhand voor getekend"

  Thijssen had vooraf niet van deze afloop durven te dromen.

  Goud zat er niet in voor de Belgische vrouwen op het EK, maar de Red Panthers speelden een formidabel toernooi. Na hun eerste zilveren medaille hebben ze honger naar meer. "Dit is een mijlpaal voor het Belgische dameshockey."

  Thijssen: "Hopelijk is dit het begin van enkele mooie jaren"

  De bondscoach was trots op zijn groep na de match, al kon de eerste helft volgens Niels Thijssen beter. "In het eerste en het tweede kwart hadden we moeite om in de wedstrijd te komen. De omstandigheden deden iets met ons. We hadden niet voldoende durf en lef om er echt voor te gaan."

  "Na het derde kwart dacht ik echt dat we misschien wel in de buurt konden komen, maar net op het moment dat we iets wilden proberen in het laatste kwart viel die goal aan de andere kant. Dan wordt het tegen Nederland in eigen huis heel moeilijk. Het is de sterkste ploeg van het toernooi."

  "Maar we mogen echt trots zijn. We hebben laten zien dat we wilden hockeyen. Voor het toernooi hadden we hier meteen voor getekend. Zilver rond onze nek krijgen en dat net in het hockeyland bij uitstek, is mooi. Dit is een schitterende mijlpaal voor het Belgische dameshockey."

  "Hopelijk is dit het begin van een paar mooie jaren. Ik heb altijd geloofd dat er met deze groep in de toekomst iets mogelijk was, maar dat ging dan over klimmen op de ranking. Hier had ik niet van durven te dromen. Dit doet de groep hopen op meer."

  Video player inladen ...

  Peeters: "Over twee jaar winnen wij het EK in ons land"

  "De eerste minuten na een verloren finale overheerst even de teleurstelling, maar met een medaille om je nek vergeet je dat snel", vertelt Joanne Peeters.

  "Het is volop genieten na zo'n fantastisch toernooi. Wij zijn numer 14 van de wereld, maar we hebben tegen het nummer 1 ons spel proberen te spelen. We hebben een mooie match neergezet."

  "We hebben laten zien dat we op het goeie pad zijn. Nu moeten we altijd voor hoger gaan. Tokio is sowieso een groot doel, maar eerst heb je het WK en de Pro League. Nu wint Nederland in eigen land. Over twee jaar is het bij ons en dan gaan wij winnen.”

  Video player inladen ...

  Boon: "Dit is niet onze laatste medaille"

  Jill Boon is een van de ervaren speelsters in de groep. "Dit is het antwoord op alle vragen van twee jaar geleden. Toen zaten we heel diep. Nu pakken we die medaille en dat is een nieuw begin."

  "We hebben in het verleden heel mooi gespeeld, maar nu hadden we echt zin in een resultaat."

  "De rest van de groep is nog zo jong, ze zijn nog geen 20 jaar en spelen al zo goed. Ze zijn heel volwassen. Dit is heel goed voor de toekomst. Dit geeft een enorme boost. Het is niet onze laatste medaille."

  Video player inladen ...

  Gerniers: "Mogen heel trots zijn op onze prestatie"

  Video player inladen ...