• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Opschudding in Vuelta: Sunweb zet Barguil uit koers omdat hij Kelderman niet hielp

  Warren Barguil ging in tegen de ploegorders.

  De Vuelta zit erop voor Warren Barguil: de bolletjestrui van de Tour wou gisteren zijn ploegmaat en kopman Wilco Kelderman niet helpen en wordt door zijn ploeg, Team Sunweb, bedankt voor niet-bewezen diensten. "Hij geeft toe dat hij de doelen van het team niet wil volgen."

  Team Sunweb speelt Kelderman uit als speerpunt in de Ronde van Spanje. De Nederlander reed gisteren in de 7e rit op het slechts mogelijke moment lek, aan de voet van de slotklim. Barguil, meegenomen naar de Vuelta in steun van Kelderman, werd gevraagd om te wachten en zijn kopman weer naar het peloton te voeren.

  Maar de Franse winnaar van twee Tour-ritten weigerde. Kelderman verloor uiteindelijk 17 seconden op Barguil en de andere favorieten. In de stand wipte Barguil (13e) over Kelderman (14e).

  "Barguil zegt dat hij niet volgens de doelen van het team wil koersen"

  In een gesprek met de ploegleiding gaf Barguil aan dat hij zichzelf niet als knecht ziet. Daarop nam Sunweb de harde sanctie, gevolgd door een kort persbericht. "De 25-jarige talentvolle renner toonde openlijk dat hij niet volgens de doelen van het team wil koersen. Dat laat ons geen andere optie dan deze beslissing."

  "Werken volgens een teamplan met duidelijke doelen is diep verankerd in onze manier van werken. Sinds 2008 is het de basis van de geleidelijke groei en het succes van Team Sunweb. Het is een waarde waar we niet omheen kunnen. "

  "Het team waardeert wel de openheid van Barguil over zijn motieven in deze Vuelta. Samen met Barguil hebben we als team veel successen geboekt. Hij is een gewaardeerd renner, die veel betekende en betekent voor het team. Na de Vuelta pakt hij zijn gepland programma op."

  "Eerlijke" Barguil: "Teambeslissing aanvaarden"

  Barguil reageerde ook kort in het persbericht: "Ik moet de Vuelta verlaten door de beslissing van het team. Ik voel me heel goed en heb goeie benen. Ik zie mezelf in een andere rol en wil graag aanvallen in de bergen, zoals ik in de Tour deed. De Vuelta is een grote wedstrijd en het is teleurstellend dat ik moet opstappen, maar ik moet deze teambeslissing aanvaarden."

  Barguil is aan zijn laatste weken bezig bij Sunweb. Vanaf 1 januari maakt hij de overstap naar Fortuneo.

  Tweets Team Sunweb:

  Tweets Thijs Zonneveld (AD):