• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Letterlijk: McGregor kan meer gewicht in de schaal gooien

  De weging in Las Vegas trok al bijna 7.000 toeschouwers.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Conor McGregor kan vannacht met een voordeel van 1,6 kg in de ring stappen tegen Floyd Mayweather. De officiële weging gisteren in Las Vegas was al een spektakel op zich. De Ierse MMA-kooivechter tikte af op 69,4 kg (153 pond), de Amerikaanse bokser woog 67,8 kg (149,5 pond).

  De twee mochten niet boven 69,8 kg (154 pond) uitkomen, maar McGregor zou normaal nog gewicht bijkomen voor het gevecht, zodat zijn voordeel nog wat meer uitloopt.

  Bijna 7.000 toeschouwers waren er opgedaagd, de meeste gekleed in het groen van Ierland, en zorgden voor een voetbalambiance.

  Mayweather: "Je wint een gevecht niet bij de weging"

  McGregor maakte van het laatste publieke optreden voor het grote gevecht nog maar eens gebruik om zijn provocaties in het rond te strooien: "Ik heb hem nog nooit in zo'n slechte fysieke conditie gezien", had de 29-jarige het over zijn 40-jarige tegenstander.

  "Ik ben prof en heb gedaan wat nodig was om het gewicht te halen, maar morgen zal ik imposanter zijn, wellicht bijna 170 pond. Hij zal mijn kracht en ritme niet kunnen volgen."

  Mayweather, die zijn laatste kamp vocht in september 2015 en toen op pensioen ging, bleef de hele tijd kalm, ook toen McGregor hem face to face beledigingen toeriep. "Ik ben al vaak in deze situatie geweest. Ik weet wat er nodig is om belangrijke gevechten te winnen. Je wint een gevecht alvast niet bij de weging", hield hij voor.

  "Money fight"

  Mayweather, die zijn ongeslagen status in 49 kampen wil behouden, verdiende in zijn carrière al meer dan 800 miljoen euro. Bijgenaamd "Money" kwam hij uit zijn pensioen voor deze "Money fight", want de kamp zou alle tv- en gokrecords verbeteren. De kamp zou 600 miljoen dollar kunnen genereren, de twee kemphanen kunnen 300 milljoen dollar (253 miljoen euro) onder elkaar verdelen.