• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Frederik Van Lierde zegeviert in Ironman 70.3 in Vichy

  Frederik Van Lierde is de beste in de halve Ironman van Vichy.

  Frankrijk ligt Frederik Van Lierde deze zomer: een maand na zijn zege in de volledige Ironman van Frankrijk heeft Frederik Van Lierde ook de halve Ironman (70.3) in Vichy op zijn naam gebracht. Van Lierde had 3 uur 46 minuten en 2 seconden nodig voor 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen.

  Van Lierde had aan de streep een voorsprong van dik drie minuten op de Duitse kampioen Andi Böcherer, de Fransman Antony Costes kwam op ruim vijf minuten als derde binnen.

  Van Lierde zwom 25'25", fietste 2u02'43" en liep 1u13'25". Hij kwam als vierde uit het water op een half minuutje van de Zwitser Manuel Küng. Samen met Böcherer, die iets voor hem zwom, ging hij op en over Küng bij het fietsen.

  De twee begonnen samen aan de afsluitende halve marathon. Böcherer liet onze landgenoot een tijdje op enkele seconden spartelen, maar na 8 km vond Van Lierde het welletjes en liep hij gedecideerd weg van zijn laatste opponent.