• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Van een rookie mag je nog geen topprestaties verwachten"

  Oud-coureur Alain Prost geeft zijn mening voor onze camera.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Oud-Formule 1-coureur Alain Prost heeft vertrouwen in Stoffel Vandoorne. "Hij doet het zeer goed", vindt de viervoudige wereldkampioen. "Hij is de voorbije maanden niet bezweken onder de problemen met de Hondamotor."

  "Tweede deel seizoen zal positief zijn voor Vandoorne"

  Hoe doet Stoffel Vandoorne (foto) het in zijn eerste seizoen Formule 1? Met die vraag trokken we naar viervoudig wereldkampioen Alain Prost.

  "Zijn eerste seizoen gaat niet over rozen. Dat heeft veel te maken met de problemen bij McLaren-Honda", antwoordt de 62-jarige Fransman.

  "Van een rookie mag je ook niet verwachten dat hij meteen topprestaties aflevert. Een debutant moet wel progressie maken en dat doet hij. Het tweede deel van het seizoen zal nog positief uitdraaien voor hem", vermoedt Prost.

  "Maak me geen zorgen om hem"

  "Vandoorne maakt deel uit van een bijzondere generatie", gaat Alain Prost voort. "Deze generatie jongeren is erg matuur voor hun leeftijd. Daarom maak ik me ook nog geen zorgen om hem."

  "Vandoorne rijdt voor een menselijk team", weet Prost, die in zijn carrière 7 seizoenen voor McLaren reed. "Het mentale aspect is erg belangrijk voor de Formule 1. Het bepaalt voor 80 procent de prestatie van een coureur."

  "McLaren doet dat goed. Ze geven hun rijders vertrouwen. Dat zie je ook de laatste races bij Vandoorne. De contractverlenging moet hem extra vertrouwen geven."

  "Hij doet het zeer goed", vindt Prost. "Hij is niet bezweken onder de problemen met de Hondamotor."

  McLaren met een Renaultmotor?

  Ondertussen heeft McLaren gepraat met motorleverancier Renault. "Door de problemen met de Hondamotor zijn ze een keer komen aankloppen", weet Prost, die het F1-team van Renault (foto) advies verleent. "Het is in ieder geval uitgesloten om er nog een team bij te nemen."

  Een motor mag in de Formule 1 maar door 3 teams gebruikt worden. Momenteel rijdt het F1-team van Renault, Red Bull en Toro Rosso met een krachtbron van Renault onder de motorkap.