meest recent

vr 25 augustus 2017 07:43
De Franse Monaco-spits Cardona maakt het verschil.
Cercle Brugge heeft verlengingen nodig gehad om de 1/16e finales van de Croky Cup te bereiken. Temse uit de 2e Amateurklasse A was een taaie klant in de vijfde ronde. De thuisploeg uit 1B moest een 0-1-achterstand goedmaken: 3-1. Cardona, de Franse spits overgekomen van Monaco, maakte het verschil in de verlengingen.

Na de 7-1-nederlaag in de competitie op het veld van OH Leuven wou Cercle zijn blazoen oppoetsen tegen Temse. Coach José Riga stelde zeven andere basisspelers op.

Die beten hun tanden stuk op de stugge, defensieve organisatie van de bezoekers. Cercle kon geen gaatje vinden in de muur en moest zelfs met een tegengoal de rust in: een slimme vrijschop van Kil onder de muur zorgde voor een onverhoopte 0-1.

Na de rust speelde Cercle een versnelling hoger, maar Temse bleef aanklampen. Er was een foutje van doelman Deloose nodig voor de 1-1 van Tormin. Verlengingen moesten beslissen en daarin nam invaller Cardona alle twijfels weg met twee goals.

De andere vijfderondewedstrijden worden zaterdag en zondag afgewerkt. In de 1/16e finales komen de eersteklassers A erbij.