• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Porte en Hermans kruipen weer op de fiets

  Of Porte dit seizoen nog in actie komt, is nog niet duidelijk.

  Richie Porte en Ben Hermans gingen deze zomer beiden hard tegen het asfalt, maar de BMC-renners hebben intussen weer de training hernomen. Hermans wil in september al terugkeren in competite, voor Porte is nog afwachten. "Het doel is om hem nog minstens één keer het rugnummer te laten opspellen", zegt teamarts Max Testa.

  "Enkel nog licht ongemak in z'n schouder"

  Voor Richie Porte wordt de zomer van 2017 er één om snel te vergeten. Porte begon als voornaamste uitdager van Chris Froome aan de Tour, maar moest in de negende etappe al opgeven na een zware val in de afdaling van de Mont du Chat.

  Porte kwam keihard terecht op z'n rechterzijde en de Australiër liep daarbij een sleutelbeen- en heupbreuk op. "Het gaat steeds beter met Richie. Hij heeft op dit moment nog licht ongemak in zijn schouder, maar aan zijn heup heeft hij al helemaal geen last meer", zegt BMC-teamarts Max Testa.

  "We volgen hem van nabij op en beslissen de komende weken of hij dit seizoen nog in actie zal komen. Het doel is om hem nog minstens één keer opnieuw het rugnummer te laten opspelden."

  Porte is zelf nog niet bezig met zijn terugkeer in competitie. "Maandag heb ik voor het eerst op de weg getraind. Ik heb 2-3 uur kunnen rijden, maar ben uiteraard mijn vorm kwijt. Ik focus me voorlopig op mijn herstel en pin me nog niet vast op het feit of ik nog een wedstrijd zal rijden dit seizoen", zegt Porte.

  De onfortuinlijke val van Porte in de Tour:

  Video player inladen ...

  "Alleen gebroken tanden baren me nog zorgen"

  Ook Ben Hermans deelde deze zomer dus stevig in de klappen. Hij kwam eind juli zwaar ten val in de Ronde van Polen en liep daarbij breuken op in zijn rechterpols, linker grote teen en borstbeen. Daar kwamen nog enkele gebroken tanden bovenop.

  "Wat Ben betreft, gaat het ook de goede weg uit", aldus Testa. "Vanaf volgende week kunnen we zijn programma voor het einde van het seizoen bekijken."

  Hermans ziet de toekomst alvast optimistisch tegemoet. "Ik voel me steeds beter. Alleen mijn gebroken tanden baren me nog een beetje zorgen. Het is wachten tot ze honderd procent hersteld zijn."

  "Ook mijn nek is nog altijd stijf. Van de dokters heb ik groen licht gekregen om op de weg te beginnen trainen. Dat heb ik vrijdag meteen gedaan met een tocht van vier uur. Ik denk dat ik mijn vorm nog niet kwijt ben. Ik ga er zeker van uit in september en oktober nog aan de start van wedstrijden te komen."

  Zo zag Hermans eruit na zijn zware val in Polen: