• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Enthousiaste Red Panthers willen kers op de taart zetten: "Op naar de finale"

  De Red Panthers schreven gisteren Belgische hockeygeschiedenis.

  Met een 1-0-overwinning in hun halve finale tegen Duitsland verrasten de Red Panthers gisteren vriend en vijand. Een historische EK-finale tegen Nederland volgt. "Het is lang geleden dat ik zo'n ongelooflijk gevoel heb gehad", zegt Jill Boon.

  Reckinger: "Een grandioze prestatie"

  Duits assistent-coach Xavier Reckinger stak zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken. Hij beet met zijn team in het zand tegen een enthousiaste Belgische brigade. "Ik ben ontgoocheld, maar ik ben natuurlijk ook blij voor België. Het is een schitterende prestatie van hen. Wijzelf zijn heel teleurgesteld. Als je er zo hard voor hebt gewerkt en dan uiteindelijk zo presteert, is dat spijtig", reageert Reckinger.

  "De druk was een groot aspect. Voor Duitsland moest het, terwijl België heel bevrijd speelde. We hebben kansen gehad om de wedstrijd naar onze hand te zetten maar we hebben op te veel vlakken niet thuis gegeven."

  Reckingers bewondering voor de Red Panthers werd er evenwel niet kleiner om. "Welk ander Belgisch team heeft ooit al in zo'n finale gestaan? Dit is een grandioze prestatie. Ze speelden op een volwassen niveau, zelfs met veel jonge speelsters", besluit de Duitse coach.

  Video player inladen ...

  Jill Boon: "Een ongelooflijk gevoel"

  Met het enige doelpunt van de wedstrijd legde Jill Boon de halve finale in een beslissende plooi. "Niet te beschrijven. Ik ben enorm trots op het team, als je ziet dat we hier de 0 hebben gehouden tegen Duitsland. We hebben er hard voor gevochten maar het is lang geleden dat ik zo'n gevoel heb gehad", reageerde een trotse Boon.

  "Een ongelooflijk gevoel. We hebben hier 2 jaar lang voor gezwoegd. Het was lang en hard, maar nu weten we waarvoor we alles gedaan hebben. We hebben maturiteit getoond en vrijuit gespeeld."

  Met 2 strafcorners in de laatste halve minuut van de wedstrijd leek het nog even fout te lopen. Gelukkig voor de Red Panthers profiteerde Duitsland niet. "Alles liep gewoon goed vandaag. In de finale zullen we nu vol aan de bak moeten maar we zullen vechten tot het einde", aldus Boon.

  Video player inladen ...

  Joanne Peeters: "Nu eerst even genieten van onze prestatie"

  Ook Joanne Peeters, die tegen Duitsland enkele van haar Keulse teamgenotes tegen het lijf liep, was in de wolken met de prachtprestatie. "Tegen Spanje moesten we per se winnen, maar vanaf de halve finale was alles een bonus. Daardoor hebben we tegen Duitsland heel bevrijd kunnen spelen", liet Peeters optekenen.

  "Iedereen bleef er tot op het einde volop in geloven. Op het einde leek het nog even mis te lopen, maar met onze nieuwe mentaliteit laten we ons niet meer zo makkelijk in de luren leggen. Nu gaan we eerst genieten van onze prestatie, maar daarna focussen we ons volledig op de finale. We nemen de energie uit deze match mee naar daar."

  Video player inladen ...