• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dury: "We moeten deze loting koesteren"

  Dury moet met Zulte Waregem de Belgische eer hoog houden.

  Met Lazio, Nice en Vitesse staan Zulte Waregem enkele stevige opponenten te wachten in de Europa League. Maar trainer Francky Dury blijft strijdbaar. "We willen een goed figuur slaan in Europa."

  De loting mag dan best pittig zijn, ze levert wel enkele mooie affiches op. "We zijn uiteraard tevreden. Ik denk dat het organisatorisch voor de club en de supporters qua afstand eigenlijk een hele goede loting is", zegt Dury.

  "Wij zaten in pot 3 dus dan riskeer je altijd tegen goede ploegen uit te komen. Dat wisten we vooraf. Nice heeft nog de play-offs in de Champions League gespeeld tegen Napoli en Lazio is toch ook al enkele jaren een goede subtopper. Vitesse is een ploeg zoals wij die de beker gewonnen heeft. Het lijkt mij uitdagend en interessant."

  “Onze supporters kunnen er ook iets van maken in Rome en Nice aan de Côte d’Azur, dus op dat vlak zit dat goed. Zowel Nice, Vitesse als Lazio hebben een mooi stadion. Ik denk dat we een mooie loting hebben."

  "Ik heb al andere lotingen meegemaakt waar je naar Oost-Europa moest, Lokomitiv Moskou enz. We moeten deze loting koesteren."

  "Verantwoordelijkheid voor coëfficiënt"

  Zulte Waregem is naast Anderlecht dit seizoen de enige overgebleven Belgische vertegenwoordiger in Europa. "Of we nu de enige Belgische ploeg zijn of we zijn met drie of vier, je hebt een verantwoordelijkheid in Europa naar je coëfficiënt toe. We hebben elke wedstrijd de ambitie om die te winnen."

  "Ik ben een realist. We willen competitief blijven voor Play-off I, omdat dat onze uitdaging is. Maar ik wil daarnaast goede matchen spelen in de Europa League."

  "Het is geen must om door te stoten naar de volgende ronde. We hebben de ambitie om er elke wedstrijd te staan, maar we moeten weten wat we willen. We willen Play-off I halen en een goed figuur slaan in Europa."

  "Het heeft geen zin om elk jaar ambities te koesteren in Play-off I of de beker en dan vervolgens Europa links laten liggen. Dat zullen we zeker niet doen."

  "We gaan die wedstrijden aanpakken met een competitieve kern. We hebben een jonge ploeg, zij kunnen nu ook meegenieten van de kans die ze krijgen in Europa."