• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dendoncker: "Transferperikelen hebben weerslag op mij"

  Leander Dendoncker: "Het lukt niet altijd om alles van me af te zetten."

  Leander Dendoncker heeft dit seizoen nog niet zijn niveau gehaald van vorig seizoen. Transferperikelen bezorgen de jonge middenvelder van Anderlecht kopzorgen. "Ik weet zelf nog niet of ik blijf of elders ga spelen. Dat zal de komende dagen moeten blijken."

  Anderlecht opent de Champions League op 12 september tegen Bayern München, maar Leander Dendoncker weet nog niet of hij de verplaatsing naar München zal maken. "Zolang de transferperiode niet voorbij is, kan alles gebeuren in voetbal", zegt de middenvelder.

  De 23-jarige Dendoncker heeft het bestuur van Anderlecht duidelijk laten weten dat hij vorig seizoen wil bekronen met een toptransfer. Anderlecht had 15 augustus als deadline gezet, maar een transfer blijft in het hoofd van Dendoncker spelen.

  "Ik weet zelf nog niet of ik blijf of elders ga spelen, dat zal de komende dagen moeten blijken." Atletico Madrid en enkele Engelse clubs zouden interesse hebben in Dendoncker, maar een concreet bod blijft voorlopig uit.

  "Het klopt dat de transferperikelen een mentale weerslag hebben op mij. Ik probeer alles van me af te zetten, maar dat lukt niet altijd even goed. Als ik uiteindelijk niet vertrek, dan zal ik de knop snel omdraaien en me volledig inzetten voor Anderlecht."