• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Tier: "Kraakte 50m voor de top, anders deed ik mee om de zege"

  Floris De Tier (in het geel): "Ik ben mezelf nog aan het ontdekken."

  De Vuelta is het grote rondedebuut voor Floris De Tier. Met een 6e plaats in de 7e rit geeft hij meteen zijn visitekaartje af. "Toch ben ik ook wat ontgoocheld", zegt de Belg van Lotto-Jumbo. "Al had ik hier voor de start van de Vuelta wel voor getekend."

  "Een 6e plaats is zeker goed", vertelt Floris De Tier aan Sporza. "Maar toch ben ik ook wat ontgoocheld omdat ik mee was maar op 50 meter van de top kraakte. Ik kwam net tekort. Anders reed ik nog voor de eerste plaats. Maar uiteindelijk zou ik voor de start van de Vuelta wel voor een 6e plaats getekend hebben."

  De Tier kwam in de openingstijdrit ook al eens in beeld, toen hij spectaculair crashte. "Ik hield daar wat schaafwonden aan over en ook wat spierpijn. Ik kon de voorbije dagen wel volgen, maar vandaag was pas mijn eerste goeie dag. Nu kon ik op dat laatste klimmetje wél over de grens gaan."

  Bij Lotto-Jumbo verlengt De Tier zijn grenzen als klimmer. "Ik ben mezelf nog aan het ontdekken. Bij Lotto-Jumbo krijg ik meer een programma op mijn maat dan bij Topsport Vlaanderen, met nog meer koersen bergop. Je voelt dat je dan sterker wordt."

  "Tof dat zo'n grote meneer als Nys met mij meeleeft"

  Floris De Tier is een beetje een poulain van Sven Nys, die hem enkele jaren geleden aanraadde om het veld in te ruilen voor de weg. "Ik heb nog regelmatig contact met hem. Vlak voor de Vuelta heeft hij mij nog succes gewenst. Het is tof dat zo'n groot persoon met mij meeleeft."

  "Op Nokere Koerse was hij cocommentator en kwam hij speciaal voor de wedstrijd nog eens lang bij onze teambus. Als zo'n grote meneer dat doet..."

  Video player inladen ...