Ga naar de inhoud

meest recent

De Gendt sportief: "De sterkste renner heeft gewonnen"

 vr 25 augustus 2017 20:41
Thomas De Gendt bolt binnen op 16 seconden van de dagwinnaar.
Na een dag in de aanval heeft Thomas De Gendt zich moeten neerleggen bij een vierde plaats in de 7e etappe van de Ronde van Spanje. "Mohoric bleek net iets frisser te zijn", reageerde de aanvaller van Lotto-Soudal.

"Dacht enkel aan zege"

Thomas De Gendt was opnieuw mee in de ontsnapping van de dag. "Die was vrij snel gevormd", doet hij het verhaal op de website van zijn team. "We werkten meteen goed samen."

"Ondanks de 7 minuten voorsprong bleven we toch een hoog tempo ontwikkelen. We wisten dat het laatste klimmetje cruciaal zou zijn en daar wilde ik mijn energie voor sparen. Vooraf iets proberen had geen zin."

"Op de klim zat iedereen à bloc en Mohoric reed op kousenvoeten weg. Hij bleek net iets frisser te zijn dan de rest van ons. De sterkste heeft gewonnen, dat is duidelijk."

De Gendt finishte als 4e. "Ik heb vol gereden en dacht enkel aan de zege, een plaats in de top 3 was niet van belang."

"Ik blijf aanvallen"

"Ik ben blij dat de benen steeds beter aanvoelen", geeft Thomas De Gendt nog mee. "Dit is immers mijn eerste koers sinds de Tour. Ik zal blijven in de aanval trekken deze Vuelta. Hopelijk valt er iets uit de bus."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.