• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  CEO Club Brugge: "Het was gewoon slecht"

  Het gezicht van Vincent Mannaert (r) staat op onweer.

  De Europese uitschakeling zit hoog bij het bestuur van Club Brugge. "Zondag moet er een reactie komen van de spelers", reageert CEO Vincent Mannaert, die coach Ivan Leko spaart. "Het zou flauw zijn om de schuld bij een man te leggen."

  "Niet te verklaren"

  Club Brugge ging gisteren met de billen bloot tegen AEK Athene in de laatste voorronde van de Europa League. Vincent Mannaert heeft de vroegtijdige uitschakeling in Europa nog niet verwerkt. "De ontgoocheling is te groot", legt hij uit in een reactie bij Sporza.

  "Het is niet te verklaren. Net in de belangrijkste wedstrijd tot nu toe faalt het team collectief. We stonden er niet en zakten door het ijs in Athene."

  "We hebben geen kans gecreeërd. Dan kan je je ook niet kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Het was gewoon slecht gisteren."

  "We hebben als club gefaald"

  "Uiteraard zijn er ook financiële gevolgen", gaat de CEO van Club Brugge voort. "We lopen veel inkomsten mis, maar dat heeft geen impact op ons budget. We hebben een buffer. Veel meer dan financieel verlies is dit vooral een sportieve tegenvaller."

  Coach Ivan Leko hoeft niet te vrezen voor zijn job. "Het zou heel flauw zijn om de schuld bij één man te leggen. We hebben als club gefaald."

  "De spelers hebben het niet gedaan. Iedereen moet voor zichzelf maar eens uitmaken wat beter kon. En dat moet snel gebeuren."

  "Zondag moet er een reactie komen"

  "Hoe zuur het ook is, we moeten vooruit", vertelt Vincent Mannaert nog. "Er blijven nog 2 doelen over: de competitie en de Beker van België."

  "We mogen niet bij de pakken blijven zitten. In de competitie staan we bovenaan met 12 op 12. We zullen ons nu moeten focussen op de thuiswedstrijd tegen Standard."

  "We gaan voor het maximum van de punten. Er moet zondag een reactie komen."