• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondscoach passeert Nainggolan: "Dit is geen straf"

  Radja Nainggolan werd niet opgeroepen.

  Bondscoach Roberto Martinez rekent niet op Radja Nainggolan voor de interlands tegen Gibraltar en Griekenland. "Ik kies voor anderen", gaf de bondscoach aan. Maar volgens Le Soir is er meer aan de hand: Nainggolan miste de tactische bespreking voor Estland-België en werd door Martinez gesanctioneerd.

  Le Soir: "Nainggolan was te laat voor tactische bespreking"

  Radja Nainggolan (29) begon begin juni tegen Estland (0-2-zege voor de Belgen) ietwat verrassend op de bank. Bondscoach Roberto Martinez koos op het middenveld voor Marouane Fellaini en Axel Witsel.

  Het bankzittersstatuut van Radja Nainggolan werd geïnterpreteerd als een tactische keuze, maar volgens de krant Le Soir is er meer aan de hand.

  Martinez had een basisplaats in petto voor Nainggolan, maar de Roma-middenvelder verscheen te laat op de tactische bespreking.

  Martinez gooide Nainggolan prompt uit zijn basiselftal, maar plaatste hem toch nog op de bank, om al te veel media-aandacht te vermijden.

  "Dit is geen straf"

  Vandaag werd Radja Nainggolan niet opgeroepen door Martinez. De uitleg van de bondscoach: "Dit is geen straf", verduidelijkte Martinez. "Ik heb Radja ook al op de hoogte gebracht. Onze relatie is open."

  "Radja heeft een ontgoochelende periode gehad qua focus bij zijn vorige oproeping. Ik moest ervoor kiezen om andere spelers in onze kern te brengen. Zo simpel is het."

  "Ik weet dat er voor de media elke keer een verhaal is rond Radja, maar ik probeer gewoon een competitieve groep te maken voor deze wedstrijden."