• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondscoach na moeizame zege Yellow Tigers: "Ideale voorbereiding"

  Gert Vande Broek moet zijn Tigers voorbij Bulgarije loodsen.

  Het loopt voorlopig niet van een leien dakje voor de Yellow Tigers op het WK-kwalificatietoernooi in Rotterdam. Gisteren werd Slovenië met veel moeite opzij gezet, zaterdag is het erop of eronder tegen Bulgarije. "We zullen alles geven", zegt coach Gert Vande Broek.

  De wedstrijd tegen Slovenië werd moeilijker dan verwacht tot een goed einde gebracht door de Yellow Tigers. "We hadden een slechte start en Slovenië wist goed waar het ons pijn kon doen", legt Gert Vande Broek uit.

  "Gelukkig hadden de wissels effect en in de tweede set hadden we alles onder controle. Jammer dat we het in de derde set weer helemaal uit handen gaven door fouten."

  "De stress was enorm in de derde set", geeft kapitein Charlotte Leys toe. "Dat was ook het geval in set 4, maar onze ervaring heeft ons net op tijd geholpen en we zijn nog in de race voor het WK-ticket."

  Dan moet er zaterdag gewonnen worden van Bulgarije. "Eigenlijk was dit de ideale voorbereiding voor de match tegen Bulgarije. We zullen met lef moeten starten en alles geven", besluit de bondscoach.

  "Als team zijn we echt naar elkaar toegegroeid"

  Video player inladen ...