• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Betancur stapt uit de Vuelta met een gebroken enkel

  Betancur reed de rit nog uit maar moest toch opgeven.

  Na zijn stevige valpartij van gisteren kan Carlos Betancur niet meer voort in de Vuelta. Onderzoek bracht aan het licht dat de Colombiaan zijn rechterenkel heeft gebroken. Hij geeft dan ook noodgedwongen op.

  In de 6e etappe van de Vuelta werd Betancur het slachtoffer van een tuimelperte van Tejay van Garderen. Betancur kon de Amerikaan niet meer ontwijken en kwam hard neer in de afdaling van de Alto del Garbí.

  De Colombiaan van Movistar wist de etappe nog wel uit te rijden maar onderzoek wees uit dat Betancurs rechterenkel gebroken is. Ook in zijn gezicht liep hij meerdere verwondingen op.

  Exit uit de Vuelta dus voor Betancur, die tot voor gisteren nog de 16e plaats in het algemeen klassement bekleedde. Na ook de val van Dani Moreno eerder deze week mag Movistar de klassementsdoelstellingen dus definitief opbergen.

  Slecht nieuws voor Movistar: