• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ben Hermans kiest voor Israëlisch avontuur: "Ik wil zelf voor mijn kansen kunnen gaan"

  Eind juni behaalde Hermans brons op het BK tijdrijden.

  Na een hoofdstuk bij BMC gooit Ben Hermans het nu over een andere boeg. Hij tekende voor 2 seizoenen bij Israel Cycling Academy. Ook Rubén Plaza volgt zijn voorbeeld. "Ik hoop hier meer voor mijn eigen kansen te kunnen gaan", aldus Hermans.

  Na 4 seizoenen bij Radioshack en nog eens 4 seizoenen bij BMC verkast Ben Hermans nu dus naar Israël. "Blij dat ik deel mag uitmaken van dit ambitieuze project", laat Hermans weten via Twitter.

  Israel Cycling Academy is een pro-continentale wielerformatie die 2 jaar geleden pas werd opgericht. Het team focust voornamelijk op jonge renners van Israëlische, Slowaakse en Poolse afkomst. Met Ben Hermans krijgen ze er nu een gezonde dosis ervaring bij.

  Hermans wil naar eigen zeggen een belangrijkere rol krijgen in de ploeg waarin hij rijdt. "Na enkele jaren in grote ploegen wil ik nu vaker mijn eigen kans kunnen gaan. Dit project is een nieuwe motivatiebron om me opnieuw te bewijzen", aldus Ben Hermans.

  Adams: "Ben zorgt voor leiderschap binnen het team"

  Oprichter Ron Baron klonk alvast opgewonden over de transfer. "We zijn blij dat grote WorldTour-renners ons team willen versterken. Dat toont dat ze vertrouwen koesteren in ons project en geeft ook een boost om onze doelstellingen te bereiken", laat Baron optekenen.

  Mede-eigenaar Sylvan Adams bevestigt deze woorden. "Volgend jaar zal erg belangrijk worden in onze ontwikkeling. Iemand zoals Ben Hermans zorgt voor leiderschap binnen ons ambitieuze team. Zeker als er nog anderen zijn voorbeeld volgen", aldus Adams.

  Ook Ruben Plaza verkast naar Israël

  In navolging van Ben Hermans werd ook Rubén Plaza aangetrokken. Na 3 jaar bij Orica kiest de Spanjaard voor een nieuwe uitdaging bij Israel Cycling Academy.

  De 37-jarige veteraan weet dus van geen ophouden. Hij begint volgend seizoen aan zijn 18e jaar in het profwielrennen. Minder ambitieus maakt hem dat evenwel niet. "Het verleden telt niet meer. Ik ben nu gefocust op een team dat volgens mij de toekomst van het wielrennen in handen heeft", aldus Plaza.

  Een opgetogen Ben Hermans op Twitter: