• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bayern-coach Ancelotti wil Anderlecht niet onderschatten: "Het zal niet makkelijk worden"

  Ancelotti niet in de val van onderschatting trappen.

  Met Bayern München, PSG en Celtic lootte landskampioen Anderlecht gisteren 3 zware kleppers in de groepsfase van de Champions League. De grote kanonnen zijn evenwel op hun hoede. "3 verschillende, maar stuk voor stuk lastige opponenten", klinkt het bij Bayern-coach Ancelotti.

  Ancelotti maant aan tot bescheidenheid

  Na passages aan de Italiaanse, Engelse, Franse en Spaanse top staat Carlo Ancelotti momenteel aan het roer van Beierse grootmacht Bayern München. Dat hij binnenkort Anderlecht over de vloer krijgt in de Champions League neemt hij serieus op.

  "Als landskampioen van België mogen we Anderlecht zeker niet onderschatten", laat de Italiaan optekenen. "Voor mij is het natuurlijk ook leuk om mijn ex-club PSG te mogen ontmoeten."

  Het Schotse Celtic, ongenaakbaar in eigen land, vervoegt het rijtje. "Een traditieclub met een fantastische achterban. Met PSG, Anderlecht en Celtic krijgen we 3 erg verschillende maar wel moeilijke tegenstanders voorgeschoteld", aldus een bescheiden Ancelotti.

  Neuer: "Anderlecht kan het grote teams moeilijk maken"

  Bayern-doelman Manuel Neuer treedt zijn coach bij. "Anderlecht is een onaangename tegenstander die we zeker niet mogen minachten. Ze kunnen het grote teams zeker lastig maken en daarvoor moeten we dan ook oppassen", zegt de Duitse nummer 1.

  Corentin Tolisso ziet het simpel. "PSG uit en thuis zullen de moeilijkste wedstrijden worden. De partijen tegen Anderlecht en Celtic moeten we kunnen winnen", aldus de Franse middenvelder.

  Sportdirecteur Hasan Salihamidzic speelde in 2003 al eens tegen paars-wit. "In Anderlecht zit de sfeer altijd goed en staat het thuispubliek als één blok achter het team. Altijd link", reageert de Bosniër.

  Al Khelaifi: "De Champions League is onze droom"

  Volgens PSG-coach Unai Emery wordt het een logische tweestrijd tussen zijn team en Bayern München. "Maar het is oppassen geblazen voor Anderlecht en Celtic, die voor de verrassing zullen willen zorgen", predikt de Spanjaard.

  "Anderlecht heeft, net zoals Celtic, een fantastische geschiedenis. Daar hebben we enorm veel respect voor, niettegenstaande dat we met PSG gewoon voor de 1e plaats gaan in onze groep."

  PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi is eerder getemperd in zijn ambities. "Het is nog te vroeg om nu al te kunnen zeggen dat we de Champions League kunnen winnen. Het is onze droom, maar er zijn natuurlijk nog andere grote clubs die willen schitteren", aldus de Qatarees.