• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wallays over kamergenoot Marczynski: "Hij is de sfeermaker van de ploeg"

  De zon schijnt weer een beetje voor Wallays (l) en zeker voor Marczynski (r).

  Tomasz Marczynski heeft Lotto-Soudal kunnen bevrijden in de Vuelta. De Pool kan zo ook zijn kamergenoot Jelle Wallays een lach op het gezicht toveren. "Want voor mij is de Vuelta een overlevingstocht op dit moment."

  Jelle Wallays was nog volop aan zijn calvarietocht bezig toen hij het nieuws van de zege van Tomasz Marczynski vernam. "Ik wist de hele wedstrijd van niets. Ik reed op 8 kilometer van de finish toen de auto naast mij kwam rijden en zei dat we gewonnen hadden. Onze Vuelta is al geslaagd."

  "We waren naar hier gekomen om ritten te kapen. Nu kan iedereen zonder stress voortrijden, want die was er wel. Hopelijk kunnen we nog een ritje meepikken."

  Ritwinnaar Marczynski kent Wallays goed, want hij slaapt er mee op de kamer in deze Vuelta. "Hij is de sfeermaker van de ploeg. Hij doet altijd iedereen lachen. De laatste dagen was dat bij mij wel wat minder, maar door deze overwinning zal het toch weer plezant worden aan de tafel."

  "Het was het worst case scenario vandaag"

  Wallays had weinig reden om te lachen de voorbije dagen omdat hij tot twee keer toe tegen het asfalt smakte. Hij moet dan ook op zijn tanden bijten. "Vandaag was het echt een worst case scenario. Mijn rug is volledig geblokkeerd, mijn ribben zijn gekneusd en mijn pols en linkerkant geschaafd. Hopelijk kan ik overleven tot de rustdag."