• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vormer: "Schande dat we er tegen dit AEK uitliggen"

  Vormer: "Ik heb het heel moeilijk."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Vormer: "Ik heb het heel moeilijk."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De ontgoocheling bij Club Brugge was groot na de Europese uitschakeling. "We creëerden niets", is Ruud Vormer scherp. "Het was te naïef, te sympathiek", oordeelt Ivan Leko. "We vergaten dat je voetbal speelt om te winnen."

  Aanvoerder Ruud Vormer was heel duidelijk na afloop van de wedstrijd tegen AEK Athene. "Terechte verliespartij, denk ik. We creëerden weinig. In de eerste helft hadden we nog grip. Ik had niet het gevoel dat zij beter waren. Maar na de 1-0 stortte het in. Dan wordt het moeilijk."

  "Gebrek aan strijdvaardigheid? Dat denk ik niet. Iedereen gaat er wel voor. Qua balbezit vond ik het nog redelijk, maar we creëerden niets en daar gaat het wel om."

  "Het is de eerste keer dat ik geen Europees voetbal speel met Club Brugge. Ik vind het een schande dat we er tegen dit Athene uitliggen. Dat kan niet. Basaksehir was een niveau te hoog, maar dit team niet. Daarom doet het nog meer pijn. Waaraan het lag? Ik weet het niet. Ik denk dat iedereen wel gefocust was, want je doet het toch voor Europees voetbal."

  "Alleen maar de competitie, daar word je niet vrolijk van. Maar dat hebben we nu. Dat wordt veel trainen. Het zal even wennen worden. Het doet pijn. Ook voor de supporters, zij verdienen dit niet. Die 12 op 12 in de competitie is mooi, maar je wil Europees voetbal. Ik heb het heel moeilijk", besluit Vormer.

  Leko: "Te naïef, te sympathiek"

  Ook voor trainer Ivan Leko was het een pijnlijke avond. "Europa League was onze grote ambitie", reageert hij. "Maar we waren te naïef, te sympathiek. Te veel balbezit zonder gevaar. Te plat in de omschakeling en de duels. We wisten van AEK dat het een ploeg is met een goede organisatie en snelle omschakeling. We moesten oppassen bij balverlies, maar dat gebeurde niet."

  "Het was geen probleem van inzet. Tijdens de voorbereiding was de wil om te winnen er. Alles was aanwezig om een goede wedstrijd te spelen. Maar misschien wilden we te mooi spelen. In de eerste helft vergaten we dat je voetbal speelt om te winnen."

  "We hebben er alles aan gedaan om ons te plaatsen voor de groepsfase. Het is pijnlijk, maar we moeten rechtstaan. Vanaf morgen moet het beter. Dit is pijnlijk, maar we moeten er onze lessen uit trekken. Vanaf zondag moeten we met lef, passie, energie en killer-instinct spelen om te winnen."

  Refaelov: "Stilte in de kleedkamer spreekt boekdelen"

  "Het is een slechte dag voor heel de club", steekt Lior Refaelov van wal. "De stilte in de kleedkamer spreekt boekdelen. Dit is het moment om de hoofden samen te steken. Het wordt een moeilijk seizoen zonder Europa League. We hebben heel wat werkpunten. Vandaag lukte niets."

  "Iedereen was geconcentreerd en gemotiveerd, maar zij waren veel beter en verdienen de kwalificatie. We moeten allemaal in de spiegel kijken. Nu rest ons enkel nog de competitie en de Belgische beker."