• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Holsbeeck: "We gaan volop met Celtic strijden voor die 3e plaats"

  "Celtic is de enige tegenstander die haalbaar is."

  Het wordt een loodzware opdracht voor Anderlecht in de groepsfase van de Champions League. Dat beseffen ook de spelers en de manager Herman Van Holsbeeck. De landskampioen treft Bayern München, PSG en Celtic. "Voor de supporters is dit fantastisch, maar sportief wordt het moeilijk."

  Dedoncker: "We zullen er alles aan doen om ons te laten zien"

  De zware loting is volgens Leander Dendoncker zowel een zegen als een vloek. "Langs de ene kant zijn we blij want het is een heel mooie groep. Bayern en PSG zijn twee heel grote ploegen en Celtic is ook niet min. Voor de supporters is dit fantastisch denk ik."'

  "Maar langs de andere kant weten we natuurlijk ook dat het moeilijk zal worden. Bayern München en PSG zijn heel sterk en ze zijn dit jaar misschien zelfs nog sterker geworden. Celtic is misschien ook wel de beste ploeg uit de laatste pot, maar ook dat wordt een hele mooie verplaatsing voor de fans."

  "Alles moet natuurlijk gespeeld worden. We zullen er alles doen om ons te laten zien. De honger is heel groot. Dit is het extraatje dat bij de landstitel hoort. Iedereen heeft er zin in. Eerst moeten we weer wat matchen winnen in de competitie om vertrouwen op te doen."

  Video player inladen ...

  Boekcx: "Het is een heel moeilijke groep, maar je bent nooit kansloos"

  Ook doelman Frank Boeckx was realistisch na de loting. "Dit is een heel moeilijke groep, maar er zijn in de Champions League geen makkelijke groepen. Met Bayern München en PSG loten we wel twee kandidaat eindwinnaars. Dat zijn ploegen die heel lang zullen meegaan."

  "Bij PSG speelt ook de duurste speler ter wereld dus dat wordt ook een uitdaging voor ons. Maar we moeten ook genieten van die matchen en er dingen uit proberen te leren."

  "Onze kans? Als je de budgetten naast elkaar legt, dan zegt dat al heel veel. Maar je bent natuurlijk nooit kansloos. Vorig jaar hebben we dat ook gezien. Als je als team speelt, kan je ver raken. En als wij een goeie dag hebben en zij niet, kan alles."

  Video player inladen ...

  Van Holsbeeck: "We gaan resoluut voor de derde plaats"

  "Voor de supporters kan je geen mooiere loting hebben", geeft manager Van Holsbeeck zijn visie over de CL-poule van Anderlecht. "Voor hen zijn dit droomaffiches. Het stadion zal drie keer uitverkocht zijn."

  "Sportief wordt het natuurlijk een heel zware dobber. PSG en Bayern München zijn wereldploegen. Dat tweetal steekt er met kop en schouders bovenuit. Het is een enorme eer dat we met Neymar de duurste speler ter wereld in het Constant Vanden Stock-stadion mogen ontvangen."

  "Celtic is de enige van de drie tegenstanders die haalbaar is. Tegen de Schotten kunnen we hopelijk punten pakken. We gaan voluit voor de derde plaats en dat lijkt op een rechtstreeks duel met Celtic uit te gaan draaien."