• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet: "Wil graag WorldTour-punten sprokkelen in de Bretagne Classic"

  Van Avermaet wil graag de WorldTour op zijn naam schrijven.

  De zegehonger van Greg Van Avermaet is nog niet gestild. Nu hij zijn zinnen volledig op de WorldTour heeft gezet, is hij bij de pinken om zijn 1e plaats in het klassement te behouden. "De finale zondag ligt me niet helemaal, maar ik mik toch op de top 10", zegt de olympisch kampioen.

  De Nederlander Tom Dumoulin ligt op vinkenslag in het WorldTour-klassement, dus is de olympisch kampioen op zijn hoede. In de Cyclassics Hamburg verzamelde Van Avermaet slechts 8 luttele punten, maar zondag richt hij zijn pijlen op de Bretagne Classic.

  "Ook in de Bretagne Classic staan er weer WorldTour-punten op het spel. Aangezien Greg leider is in het klassement kan hij niet ontbreken", laat BMC-sportdirecteur Valerio Piva optekenen. "Meestal levert deze race een sprint op, maar we gaan er alles aan doen om Greg in een goede positie te krijgen."

  Ook Silvan Dillier en Dylan Teuns zakken dit weekend af naar Frankrijk. "Renners die de race hard kunnen maken, net wat we nodig hebben", gaat Piva verder. "We zullen op onze strepen moeten staan en ik denk dat ons team daar zeker toe in staat is."

  Van Avermaet: "Ik ga voor top 10"

  Met zijn 32e stek in de Hamburg Cyclassics afgelopen zondag kon Van Avermaet zijn voorsprong op dichtste achtervolger Dumoulin amper uitdiepen. Dit weekend volgt er een nieuwe kans. "Ik voelde me goed in Hamburg, en het hele team heeft me prima in positie gebracht", verklaart Van Avermaet.

  "Ook voor de Bretagne Classic staan we met een sterke formatie aan de start. Ik start vol zelfvertrouwen aan de race, ook al is het misschien geen finale die me 100% op het lijf is geschreven. Mijn vormcurve gaat de goede richting uit en dus mag ik een plaats in de top 10 zeker ambiëren."

  BMC zakt met een aardige formatie af naar Bretagne: