• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oud-wielrenner Jack Bobridge beschuldigd van drugshandel

  Bobridge werd in 2016 nog Australisch kampioen op de weg.

  Vorig jaar was hij nog zilveren medaillewinnaar op de Olympische Spelen, maar nu vergaat het Jack Bobridge minder goed. Hij werd opgepakt na beschuldigingen over drugs dealen. Een undercoveractie van de Australische politie bracht de beschuldigingen aan het licht.

  De tweevoudig Olympisch medaillewinnaar werd geklist door een grootschalige undercoveroperatie van de Australische politie, die het gemunt had op drugsdealers. 61 verdachten werden opgepakt tijdens de razzia, onder wie dus ook Jack Bobridge.

  Bobridge wordt ervan beschuldigd gedurende maanden aan een stuk grote hoeveelheden partydrugs te hebben verkocht in Australische achterbuurten. Gezien de ernst van de aanklacht werd Bobridge vrijgelaten onder strikte voorwaarden, waaronder een borgsom van 10.000 dollar. Bobridge zal in september voor het gerecht verschijnen.

  Tweevoudig Australisch kampioen op de weg

  Na hardnekkige artritis besloot Jack Bobridge vorig jaar te stoppen met het profwielrennen. Op de weg kroonde de Australiër zich 2 keer tot nationaal kampioen.

  Bobridge maakte vooral op de baan grote sier. Hij fietste een indrukwekkend palmares bij elkaar: 10 WK-medailles, 16 medailles op de Australische kampioenschappen en nog 2 zilveren plakken op de Olympische Spelen.