• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Loting Champions League: tegen wie kan Anderlecht (in pot 3) uitkomen?

  Anderlecht is als Belgische kampioen rechtstreeks geplaatst.

  Alle 32 deelnemers aan het kampioenenbal zijn na de barrages van woensdag bekend. Straks om 18u wordt er geloot in Monaco. Anderlecht zit in pot 3. Wat zijn de mogelijke tegenstanders van de Belgische kampioen, die rechtstreeks geplaatst was. Runner-up Club Brugge verloor in de voorrondes.

  Indeling potten:

  • Pot 1:
   Real Madrid (Spa/titelverdediger)
   Bayern München (Dui)
   Juventus (Ita)
   Benfica (Por)
   Chelsea (Eng)
   Sjachtjor Donjetsk (Oek)
   Monaco (Fra)
   Spartak Moskou (Rus)
  • Pot 2:
   FC Barcelona (Spa)
   Atletico Madrid (Spa)
   PSG (Fra)
   Borussia Dortmund (Dui)
   FC Sevilla (Spa)
   Manchester City (Eng)
   FC Porto (Por)
   Manchester United (Eng)
  • Pot 3:
   Anderlecht (Bel)
   FC Bazel (Zwi)
   Besiktas (Tur)
   Napoli (Ita)
   Olympiakos (Gri)
   AS Roma (Ita)
   Tottenham (Eng)
   Liverpool (Eng)
  • Pot 4:
   Celtic Glasgow (Sch)
   Maribor (Svn)
   Feyenoord (Ned)
   RB Leipzig (Dui)
   APOEL Nicosia (Cyp)
   FK Qarabag (Aze)
   Sporting Lissabon (Por)
   CSKA Moskou (Rus)

  Geen Tottenham, Liverpool, Roma of Napoli

  Anderlecht zit in pot 3 met Bazel, Besiktas, Napoli, Olympiakos, Roma, Tottenham of Liverpool. Die zal het dus al niet kunnen tegenkomen in de groepsfase, die op 12 september van start gaat.

  Geen "Belgische" duels dus tegen Vertonghen, Alderweireld, Dembélé (Tottenham), Mignolet en Origi (Liverpool), Nainggolan (Roma) of Mertens (Napoli). En dus ook geen weerzien met ex-spelers/trainers Odjidja, Gillet en Hasi (Olympiakos).

  Tielemans, Courtois, Hazard en Batshuayi in pot 1

  In pot 1 en pot 2 zitten steevast de grote Europese kleppers. Titelverdediger Real Madrid bemant pot 1 met de kampioenen van Duitsland (Bayern), Frankrijk (Monaco), Italië (Juventus), Engeland (Chelsea), Portugal (Benfica), Oekraïne (S.Donjetsk) en Rusland (Spartak Moskou). Tielemans (Monaco) en het trio Courtois/Hazard/Batshuayi zorgen voor de Belgische inbreng.

  In pot 2 zitten niet-landskampioenen. Ook hier zijn de Rode Duivels goed vertegenwoordigd: Atletico Madrid (Carrasco), Barcelona (Vermaelen), PSG (Meunier), Manchester City (Kompany/Denayer/De Bruyne) en Manchester United (R.Lukaku en Fellaini). Dortmund, Sevilla en Porto vervolledigen deze urne.

  Pot 4 herbergt de kleinere teams. Al zijn Leipzig, CSKA Moskou en Sporting Lissabon toch ook geen doetjes. De Belgische connectie in deze pot komt van Boyata (Celtic) en De Camargo en Pardo (APOEL).