• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Kerpel: "Het gevecht van de eeuw? Eerder de stunt van de eeuw"

  "Mayweather zal McGregor belachelijk maken", zegt De Kerpel.

  Zaterdag bekampen de geprezen MMA-vechter Conor McGregor en bokslegende Floyd Mayweather elkaar. Freddy De Kerpel is niet onder de indruk van het gevecht. "Sommige mensen menen dat dit de wedstrijd van de eeuw is, maar het ís zelfs geen wedstrijd", zegt De Kerpel.

  300 miljoen dollar, dat is het prijzengeld dat McGregor en Mayweather onder elkaar zullen verdelen. Voor sommigen wordt het "de kamp van de eeuw", maar die mening is Belgische bokslegende Freddy De Kerpel niet toegedaan. "Voor mij is dit zeker geen speciaal gevecht", steekt hij van wal.

  "Sommigen spreken over het gevecht van de eeuw, maar ik denk eerder aan de stunt van de eeuw. Een bokswedstrijd kan je het gewoon niet noemen."

  "Aan de ene kant staat er een bokslegende die terugkeert uit pensioen, aan de andere kant een beginneling."

  "Mayweather heeft in zijn carrière gewonnen van de beste boksers ter wereld. Praktisch niemand kon hem raken. Wat zou McGregor dan ineens tegen hem moeten beginnen?", aldus De Kerpel.

  "Wat staat McGregor daar te doen?"

  McGregor maakt dan ook geen kans volgens De Kerpel. "De Ier is een kampioen in de MMA, maar in die vechtsport is boksen eigenlijk maar een klein detail. Ik vraag me af wat McGregor daar eigenlijk staat te doen en volgens mij vraagt hij zich dat zelf ook af."

  "Voor de show zijn het grote rivalen, maar achter de schermen zijn McGregor en Mayweather gewoon 2 gewiekste venten die met een zogezegd gevecht veel geld willen verdienen."

  "Dat ze daarin zullen slagen, is natuurlijk ook hun verdienste. Ik gun het hen van harte, want ze hebben heel de wereld in de ban van hun kamp gebracht", gaat De Kerpel verder.

  "Een rematch? Daar is Mayweather te slim voor"

  Veel van McGregor zouden we dus niet moeten verwachten. "Straffer nog: zelfs de Belgische topboksers zouden het halen van McGregor. Maar aan zulke kampen zou hij natuurlijk niet al te veel verdienen."

  Dat Mayweather het daarom rustig aan zal doen, gelooft De Kerpel niet. "Mayweather zal zich niet willen laten kloppen door een beginneling in het boksen. Hij is dan wel met pensioen, maar zijn vechtlust heeft hij vast nog niet verloren. De laatste 10 jaar was hij de beste bokser ter wereld en dat geldt nog steeds. Op boksgebied zal hij McGregor zaterdag belachelijk maken."

  Of de kansloos gewaande McGregor zich zal kunnen revancheren op de bühne van de MMA denkt De Kerpel niet. "Mayweather zou een rematch met MMA-regels nooit accepteren. Daarvoor is hij te slim. Op eigen terrein zou McGregor hem gewoon vermoorden", verzekert De Kerpel.